Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Parti ve demokrasi geri gelecek

DP 4. Olağanüstü Büyük Kongresinde genel başkanlığa seçilen Süleyman Soylu, hep birlikte ele ele partiyi kucaklayarak, büyüterek, hiç kimseyi ötelemeyerek ve partiye demokrasiyi tekrar bir milim bile sapmadan getirerek iktidara yürüyeceklerini söyledi. Soylu, "Bundan sonra bu parti tabanını, sevenlerini, teşkilâtın boynunu eğik tutmayacağım. Türkiye'nin yeni bir alternatife ihtiyacı var" dedi.

DP 4. Olağanüstü Büyük Kongresinde genel başkanlığa seçilen Süleyman Soylu, Türkiye'nin yeni bir alternatife ihtiyacı olduğunu belirtirek, "Modern, güçlü, çağdaş bir siyasî partiyi buradaki inançlı insanlarla bu ülkenin hizmetine koyacağız" dedi. Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, ilk iki turda salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine yapılan üçüncü turda Soylu, geçerli 800 oyun 529'unu alarak genel başkanlığa seçildi. Genel Başkan adaylarından Çağrı Erhan ise 271 oy aldı.

Erhan yaptığı açıklamada, göreve başlayacak ekibi saygıyla ve sevgiyle selâmladığını söyledi.

KONGRENİN GALİBİ PARTİLİLER

DP Genel Başkanlığa seçilen Soylu, yaptığı teşekkür konuşmasında, kongrenin mağlûbunun da galibinin de olmadığını belirterek, "Bu kongrenin galibi bütün partililerdir" dedi.

Soylu, hep birlikte ele ele partiyi kucaklayarak, büyüterek, hiç kimseyi ötelemeyerek ve partiye demokrasiyi tekrar bir milim bile sapmadan getirerek Türkiye'de iktidara yürüyeceklerini belirti. Partinin yerel seçimlerde başını kaldırmak ve yeniden parti tabanının üzülmemesi için çalışma ile zorluk vaat ettiğini kaydeden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne söylediysek yarın tatbik edeceğiz. Bundan sonra bu parti tabanını, sevenlerini, teşkilâtın boynunu eğik tutmayacağım. Türkiye'nin yeni bir alternatife ihtiyacı var. Modern, güçlü, çağdaş bir siyasî partiyi buradaki inançlı insanlarla bu ülkenin hizmetine koyacağız."

Parti yönetimindeki isimler belirlendi

DP 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, şu isimlerden oluştu:

''Nevval Sevindi, Onur Gözen, İbrahim Konukoğlu, Ziya Doyuran, İbrahim Balcıoğlu, Ayla Özbek, Mustafa Yelkenci, Turan Güven, Nevzat Şaşkın, Yavuz Tekeli, Harun Akın, Erdal Taşkın, Tuncer Başoğlu, Mustafa Eraslan, Musa Uyaraslan, Hakkı Yılmaz, Salim Ensarioğlu, Mesut Cessur, Mehmet Nuri Yılmaz, Necati Yöndar, Erdoğan Sezgin, Yılmaz Menderes, Nevzat Ceylan, Veysi Şahin, Vedat Demir, Cengiz Yılmaz, Fevzi Yalçın, Melike Elitaş, Sabri Erdil, Tahir Alan, Recep Bay, Ahmet Kiştin, Erman Kaya, Hasan Belli, Cevat Kırkpınar, Hulusi Sırmacı, Cahit Sönmez, İlhami Özatağ, Hasan Türksel, Kenan Dağcı, Ayfer Arat, Ali Arslan, Ersin Soykan, Kenan Nuhut, Orhan Tel, Recep Taşyanar, Ali Aygören, Fezal Gülfidan, Oktay Türesin, Süleyman Aydoğdu.''

Ayrıca, Merkez Karar Kurulu'nun 70, Yüksek Haysiyet Divanı'nın 21 kişilik üyeler de belirlendi.

En genç ilçe başkanı seçildi

Süleyman Soylu, 21 Kasım 1969 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretimini, Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu ve Rami Ortaokulunda tamamladıktan sonra, Plevne Lisesi'nden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi işletme Fakültesi'ni başarıyla bitirdikten sonra, meslek hayatına, 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Aracı Kurumları'nda başladı. 1993-1994 yılları arasında bir Denizcilik İşletmesi'nde çalıştı ve 1994 yılında vatanî görevini ifa etti.

Halen 1995 yılında kendi kurduğu şirketiyle, Gaziosmanpaşa'da Sigorta Acentalığı yapıyor.

Başarılı, sporcu kişiliği ile hep ön plana çıktı. Aktif spor hayatı, öğrencilik yıllarında Gaziosmanpaşa Spor Kulübü altyapısında başladı. 18 yaşına kadar Gaziosmanpaşa spor kulübü alt yapısında futbol oynadı. Daha sonra Beylerbeyi ve Gaziosmanpaşa Dobruca Spor Kulübü'nde aktif spor hayatını sürdürdü.

Siyasî hayatı 1987 yılında başladı. 1987-1990 yılları arasında, DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilât başkanlığı görevini üstlendi. 1995 yılında DYP Gaziosmanpaşa yönetim kurulu üyeliğini üstlendi.

17 Temmuz 1995 yılında yapılan DYP Gaziosmanpaşa Olağan Genel Kurulunda, delegenin ve tabanın isteği üzerine ilçe başkanlığına aday oldu. Yapılan seçimler neticesinde, 25 yaşında Türkiye' nin en genç ilçe başkanı seçildi.

İlçe başkanı olarak 4 yıl boyunca parti ayırımı yapmadan, hizmet etti. DYP ve Gaziosmanpaşa halkının isteği üzerine, daha çok hizmet anlayışıyla hareket etti ve Doğru Yol Partisi' nden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu.

Soylu, 1999 yılında seçildiği İstanbul İl Başkanlığı görevini ise 3.5 yıl sürdürdü.

Evli, 7 yaşında Engin Levent adında erkek çocuğu babası olan Süleyman Soylu, Almanca ve İngilizce biliyor.

Yeni Asya / ANKARA

08.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü sorunu anayasa ile çözülmez

  Parti ve demokrasi geri gelecek

  Şahin: 301 teklifi hazır

  Komşudan AB desteği

  Özcan: Üniversiteler paralı olmalı

  FT: Türk - Amerikan ilişkileri yeniden rayına giriyor

  Diyarbakır'da hasar tesbit çalışmaları tamamlandı

  Yaraları sarma seferberliği

  Malki cinayeti sanıklarına ceza yağdı

  Alevi iftarına Ehl-i Beyt boykotu

  Doğalgaz pahalı, nükleere dönüyoruz

  Değiştirilen kanun neler getirdi?

  Terör, adalet ve hoşgörü ruhuyla engellenir

  Memur, 15 Ocak'ta işe 1 saat geç gidecek

  Öğrencilere sokaktaki tehlikeler anlatılacak

  Karda mahsur kalan öğretmenler kurtarıldı

  Ormanları ihmal yakıyor

  42 bitki ve hayvan türü tehlikede

  Ayran turşusu ile birinci oldular

  Gözlerimizi nasıl koruyabiliriz?


 Son Dakika Haberleri