Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaf tedirgin

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, küresel gelişmelere bağlı olarak ekonomideki dalgalanmaları değerlendirerek, ''Ekonomimiz zaten diken üstündeydi, eğer gereken önlem alınmazsa bu, büyük bir krizin habercisi olabilir'' dedi.

Çelikus yaptığı yazılı açıklamada, Türk esnaf ve sanatkârların 2001 krizinde ''bitme noktasına'' geldiğini belirterek, yeni bir krizin esnaf ve sanatkarların yok olması anlamına geldiğini savundu. Ekonomide özellikle 2007'nin ikinci yarısından sonra bir duraklamanın olduğuna dikkat çeken Çelikus, Türkiye'nin ekonomide 2008 yılına da pek de iyi girmediğini ifade etti. Son yapılan zamlarla enflasyon yeniden eskisi gibi iki haneli olacağına işaret eden Çelikus, büyüme hızının yüzde 5'in altında olduğunu, cari açığın yine başlı başına bir sorun olmaya devam ettiğini, üretimin durma noktasında olduğunu ve işsizlik artığını kaydetti.

Tüm bunlara rağmen bütçenin dörtte birinin hala faizlere gittiğini belirten Çelikus, ''Türkiye'yi karanlık günler bekliyor, derhal önlem alınmalıdır'' dedi.

/ ANKARA

27.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'Dövizle oynayanın eli yanar'

  Esnaf tedirgin

  Dünyada işsiz sayısı artacak

  İşsizlik artışında dünya ikincisiyiz

  Kırmızı ette kuraklık tehlikesi

  OECD: FED yeni faiz indirimine gidebilir

  İran gazı hava şartlarına bağlı

  Denetim birimlerinde birleşme rahatsızlığı

  Süt fiyatları piyasa şartlarında oluşuyor

  ABD'den enerji uzmanları geliyor


 Son Dakika Haberleri