Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Denetim birimlerinde birleşme rahatsızlığı

Maliye Bakanlığında merkezi denetim birimleri yeniden düzenleniyor. Yürütülen çalışmalarda müfettişlerin Hesap Uzmanları Kurulu bünyesine alınması, bu birimin de Gelir İdaresi Başkanlığına bağlanması düşünülüyor.

Maliye Bakanlığında, merkezi denetim birimlerinin yeniden yapılandırılmasına dönük bir çalışma başlatıldı. IMF'nin de istediği ve ilgili birimlerle koordinasyon içinde yürütülen bu çalışmada, çeşitli alternatifler üzerinde duruluyor. Şubat'ın ilk yarısına kadar sonuçlandırılarak, bir taslağa dönüştürülmesi planlanan çalışmada, Teftiş Kurulu Başkanlığından vergi inceleme yetkisinin alınması planlanıyor. Başkanlıkta görev yapan maliye müfettişlerinden isteyenlerin Hesap Uzmanları Kurulu bünyesine geçmesi, geri kalanların da ileri ki bir süreçte iç denetçi olması üzerinde duruluyor.

Halen Maliye Bakanına bağlı faaliyet gösteren Hesap Uzmanları Kurulunun da yeni bir organizasyona tabi tutulacak olan Gelir İdaresi Başkanlığı içinde şimdiki gibi merkezi denetim birimi olarak görev yapması düşünülüyor.

Yeni yapılanma sırasında Gelirler Kontrolörlerinin de Gelir İdaresi Bölge Teşkilatlarında denetim faaliyetinde bulunması öngörülüyor. Bu arada merkezi denetim birimlerinin bu düzenlemelerden rahatsızlık duyduğu belirtilirken, 3 birimin tek bir çatı altına alınması ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak çalışması isteniyor.

/ ANKARA

27.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'Dövizle oynayanın eli yanar'

  Esnaf tedirgin

  Dünyada işsiz sayısı artacak

  İşsizlik artışında dünya ikincisiyiz

  Kırmızı ette kuraklık tehlikesi

  OECD: FED yeni faiz indirimine gidebilir

  İran gazı hava şartlarına bağlı

  Denetim birimlerinde birleşme rahatsızlığı

  Süt fiyatları piyasa şartlarında oluşuyor

  ABD'den enerji uzmanları geliyor


 Son Dakika Haberleri