Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İran gazı hava şartlarına bağlı

İran Millî Gaz Şirketi Halkla İlişkiler Müdürü İbadullah Ganberi, kış şartlarının normale dönmesi durumunda bir hafta içerisinde Türkiye'ye tekrar gaz verebileceklerini bildirdi.

Türkiye'ye verilen doğal gaz konusunda yaşanan sorunlara ilişkin soruyu cevaplayan Ganberi, şunları söyledi: "Bu yıl Türkiye'ye verdiğimiz gazda kesinti olmaması için bazı tedbirler almış ve kesinti yaşanmayacağını öngörmüştük. Kesinti olmaması için geçen yıl gaz iletim hatlarına 600 kilometrelik boru hattı ekledik. Ama Türkmenistan bize verdiği doğal gazı kesince ülkenin kuzey ve kuzey batı kesimlerinde sıkıntı yaşadık. Bu yüzden de Türkiye'ye gaz ihracatımızda sorun yaşandı.''

İran'ın Türkiye'ye günlük 20-25 milyon metreküp gaz vermeyi taahhüt ettiğini, ancak bu düzeye şimdiye kadar fazlaca ulaşalımadığını söyleyen Ganberi, Türkiye'nin gaz talebinin yaz aylarında düşük, kışın ise yüksek olduğunu kaydetti. Kış aylarında İran'daki iç tüketimin de artması nedeniyle ihracatta sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Ganberi, ''İran hiçbir zaman Türkiye'ye verdiği gazı nedensiz kesmedi. Biz, mümkün oldukça Türkiye'nin talebini karşılamak istiyoruz. Hiçbir zaman bu konuda siyasî bir hedef peşinde olmadık'' dedi.

Türkiye'ye verilen gaz konusunda yaşanan sorunun bizzat Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından takip edildiğini belirten Ganberi, kesin bir tarih vermenin teknik olarak mümkün olmadığını, ancak hava şartlarının normale dönmesi durumunda bir hafta içerisinde Türkiye'ye tekrar gaz verebileceklerini bildirdi.

/ TAHRAN

27.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'Dövizle oynayanın eli yanar'

  Esnaf tedirgin

  Dünyada işsiz sayısı artacak

  İşsizlik artışında dünya ikincisiyiz

  Kırmızı ette kuraklık tehlikesi

  OECD: FED yeni faiz indirimine gidebilir

  İran gazı hava şartlarına bağlı

  Denetim birimlerinde birleşme rahatsızlığı

  Süt fiyatları piyasa şartlarında oluşuyor

  ABD'den enerji uzmanları geliyor


 Son Dakika Haberleri