Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dünyada işsiz sayısı artacak

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) Küresel İstihdam Eğilimleri Raporu'nda, ekonomik sarsıntı sebebiyle 2008 yılında işsizlerin arasına 5 milyon kişinin daha katılabileceği belirtildi.

ILO'nun, 2008 yılına ilişkin Küresel İstihdam Eğilimleri Raporu'nda, 2007 yılındaki ortalama yüzde 5,2'lik küresel ekonomik büyümeyle tahminen 45 milyon kadar yeni iş oluşturmasına rağmen işsiz sayısının 189,9 milyona çıktığı tahmin edildi. Gelişmiş ekonomilerde ortaya çıkan, kredi piyasalarındaki kargaşaya ve petrol fiyatlarının yükselmesine bağlanan büyüme hızındaki düşüşün, ekonomi ve istihdamdaki büyümenin sürdüğü Asya tarafından telafi edildiği vurgulanan raporda, bu duruma karşın ''2008 yılında büyümede beklenen yavaşlama sonucunda küresel işsizlik oranı yüzde 6,1'e çıkabilir ve böylece dünyadaki işsiz sayısına en az 5 milyon kişi daha eklenebilir'' uyarısında bulunuldu. Raporda, ayrıca ''487 milyon çalışan, bütün çalışanların yüzde 16,4'ü, halen kendilerini ve ailelerini günde 1 dolarlık yoksulluk sınırının üzerine taşıyacak durumda değil. 1,3 milyar çalışan da (yüzde 43.5) günde 2 dolarla belirlenen sınırın altında kalmaktadır'' denildi.

ILO Genel Direktörü Juan Somavia da konuyla ilgili değerlendirmesinde, ''Küresel büyüme her yıl milyonlarca yeni iş oluştururken işsizlik kabul edilemez ölçüde yüksek düzeyde kalmaktadır ve üstelik bunun daha önce görülmeyen düzeylere ulaşması olasılığı da vardır" dedi.

/ ANKARA

27.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'Dövizle oynayanın eli yanar'

  Esnaf tedirgin

  Dünyada işsiz sayısı artacak

  İşsizlik artışında dünya ikincisiyiz

  Kırmızı ette kuraklık tehlikesi

  OECD: FED yeni faiz indirimine gidebilir

  İran gazı hava şartlarına bağlı

  Denetim birimlerinde birleşme rahatsızlığı

  Süt fiyatları piyasa şartlarında oluşuyor

  ABD'den enerji uzmanları geliyor


 Son Dakika Haberleri