Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mesnevî'nin "ebrulî" hali

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Mesnevi'nin ilk 18 beytini ebru ve talik hatla yapılan bir çalışmayla kitap haline getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı KOMEK eğitimcilerinin 1 yıl süren ebru, tezhip ve talik hatla yaptıkları bir çalışmayla Mesnevi'nin ilk 18 beytini kitap haline getirerek yayımladı. Bişnev orijinal ismiyle yayımlanan eserin editörlüğünü Sadrettin Kütükçü, tasarımını Amir Candan ve Mümin Temizyürek yaparken, eserde yer alan talik hatları KOMEK hat öğretmeni Mustafa Parıldar, Ebruları KOMEK Ebru Öğretmeni Nilüfer Taban, Cedvelleri Ayşe Kart, Elmas Özakkaya, İsmail Çökük ve Müzeyyen Bişkin hazırladı.

İlk defa 1 yıl süren özel bir çalışmayla kitap haline getirilen ve 5 bin adet basılan Bişnev, Kültür A.Ş'nin kitap satış reyonlarında satışa sunuldu. Eserde yer alan metinlerin tümü İngilizce de yayımlanırken, beyitlerin İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Almanca tercümeleri de yer aldı. Kitap ayrıca www.konya.bel.tr adresinde de bütün muhteva ettiği ve özel görselliğiyle yayımlandı.

27.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  "Halk böyle istiyor" diyerek kültürümüzü düşürüyoruz

  Kahvehanelerde 'Bursa' sohbetleri

  Sema törenlerine düzenleme

  Mesnevî'nin "ebrulî" hali

  Kurtlar Sofrasında Osmanlı


 Son Dakika Haberleri