Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kahvehanelerde 'Bursa' sohbetleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından Bursa Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci Projesi kapsamında düzenlenen ilk kahvehane sohbetinde Piremir Mahallesi sakinleri, "kentli olma" konusunda bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından iki yıldır sürdürülen proje çerçevesinde başlatılan 'Kahvehanelerde Bursa Sohbetleri' başlıklı faaliyet, Bursa'da yaşayan vatandaşların şehirle olan sosyal bağlarını güçlendirmek amacını taşıyor. Piremir Mahallesi Erdoğan Kıraathanesi'nde gerçekleştirilen ilk kahvehane buluşmasında konuşan Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, 'Yaşadığımız Kent Bursa ve Aidiyet Bilinci' başlıklı sohbetinde kent kültürü, tarihî ve aidiyet bilinci konularını dinleyicilere aktardı. Bulut, "Kentlilik bilinci, kentte yaşayanların önemli konularından biridir. Günümüz insanının en büyük sosyalleşme mekânlarından biri olan kahvehanelerde kentlilik bilinci oluşturma çalışmaları da çok büyük değer taşımaktadır. Bugün ilki gerçekleştirilen etkinliğimizde Piremir Mahallesi'ndeki dostlarımızla bir araya geldik. Sazlı sözlü bol sohbetli buluşmamız keyifli olduğu kadar bilgilendirici nitelik taşıyor" dedi.

Kahvehane sakinlerinin de aktif olarak katıldıkları sohbette, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut'un Bursa tarihî ve kültürü üzerine sorduğu soruları doğru olarak cevaplandıranlar kravatlarla ödüllendirildi. Eğlenceli anların yaşandığı sohbette, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Halk Ozanları Çalışma Grubu üyeleri Huzeyfe Şanlı, Enver Ummanoğlu ve Zakir Algül, Bursa üzerine atışmalarıyla vatandaşlardan büyük alkış topladı.

Hüseyin HİÇDURMAZ / BURSA

27.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  "Halk böyle istiyor" diyerek kültürümüzü düşürüyoruz

  Kahvehanelerde 'Bursa' sohbetleri

  Sema törenlerine düzenleme

  Mesnevî'nin "ebrulî" hali

  Kurtlar Sofrasında Osmanlı


 Son Dakika Haberleri