Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TÜBİDER'den tüketicilere hukukî destek

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Genel Başkanı Fuat Engin, tüketicileri, kart aidatında yasaya ve hukuka aykırı uygulamalarına devam eden bankalara karşı, TÜBİDER'den hukuki destek alarak hak aramaya çağırdı.

TÜBİDER Genel Başkanı Fuat Engin, yaptığı yazılı açıklamada hakem heyetleri kararları ile haksız ve yasaya aykırı olarak alındığı ipatlanan yıllık kart aidatlarına ilişkin bankaların açmış oldukları itiraz dâvâlarının tüketici mahkemelerince tüketiciler haklı bulunarak reddedildiğini belirtti. Kart ücretlerine yüz binlerce tüketicinin bankalara başvurarak itiraz etmeleri karşısında az sayıda bankanın bu tutarları iade etmeleri yanında bir çok bankanın inatla haksız uygulamayı sürdürdüğünün görüldüğünü ifade eden Engin, açıklamasında, 5464 sayılı banka kartları ve kredi kartları kanunun 24. maddesinde, sözleşmede yer almayan ve kart kullanıcısı bilgilendirilmeden faiz, komisyon veya masraf adı altında hiçbir talepte bulunulmayacağına, Tüketicinin hesabından kesinti yapılamayacağı hükme bağlandığını ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı 2007/2 ve 2007/3 sayılı genelgelerde yer alan Bakanlığımız görüşlerini dikkate alarak, üyelik ücreti miktarının açıkça sözleşmeye yazılmadığının tesbit edilmesi durumunda söz konusu ücretin iptalinin hükme bağlanması gerektiği hususunun uygulanmasının istendiğini hatırlattı. Bankaların bankalar haksız kazanç elde etmek adına, yasaya ve hukuka aykırı haksız uygulamalarının devam ettiğine işaret eden Engin, bankalara, "Tüketicilere karşı haksız uygulamalarınızı terk edin!... Haksız kazanç sağlamaya son verin!" çağrısında bulundu.

Engin, tüketicileri ise yasaya ve hukuka aykırı uygulamalarına devam eden bankalara karşı, TÜBİDER'den hukuki destek alarak hak aramaya çağırdıklarını belirtti.

Yeni Asya / İSTANBUL

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalifiye eleman isyanı

  KOSGEB'e eleman alımı sınavla yapılacak

  Memurlar verdikleri hizmetlerden memnun değil

  Açlık sınırı 694 YTL'ye yükseldi

  TÜBİDER'den tüketicilere hukukî destek

  TUGİK'te yine Hazım Sesli başkan

  Kıdem tazminatı için 3'lü alternatif

  Kaçak içki ve sigaraya hapis cezası

  Uzlaşmadan 1,5 milyar YTL gelebilir

  İstihdam oranı gittikçe düşüyor

  Sabit ücret haksız kazanç


 Son Dakika Haberleri