Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İstihdam oranı gittikçe düşüyor

İstihdam Tedbirleri Hibe Planı Uygulamasında Türkiye İş Kurumu'na (İş-Kur) Destek Projesi Ekip Lideri Dr. Dimitra G. Loannou Türkiye'deki istihdam oranının AB ülkelerinin yaklaşık 20 puan altında olduğunu ve gittikçe düştüğünü söyledi.

Kadın ve gençlerin istihdamını ve iş gücü piyasasına katılımını artırmak amacıyla tasarlanan, ''Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı'' Diyarbakır Ticaret Borsası Toplantı Salonu'ndaki bilgilendirme toplantısıyla tanıtıldı. Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı Uygulamasında İş-Kur'a Destek Projesi Ekip Lideri Dr. Dimitra G. Loannou da proje faaliyetlerinin ülkenin ve bölgenin ihtiyaçları konusunda şekillenmesi gerektiğini söyledi. Böyle hibe programlarına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Dr. loannou, ''1990'lı yıllardan bu yana istihdam konusu, hem AB üyeleri, hem de birliğe üyelik sürecindeki ülkelerde çok önemli bir ihtiyaç olduğu anlaşıldı. istihdam oranlarının yeterli olmadığı fark edildi'' dedi.

Bu projenin amacının AB üye ve üyelik sürecindeki ülkelerde istihdam oranlarını artırmak olduğunu vurgulayan Loannou, AB istihdam stratejisi projesinin 10. yılında olmasına rağmen hala durumunun çok parlak gözükmediğini kaydetti.

Loannou, geçen yıl İstanbul'da yapılan İLO toplantısında da benzer bir sonuca varıldığını ve bu toplantının sonucuna göre özellikle Güneydoğu Avrupa'da ve Türkiye'de istihdam oranları yetersiz olarak bulunduğunu hatırlattı.

Bu kapsamda özellikle gençlere iş ortamı yaratılmak istendiğini anlatan Loannou, şöyle devam etti:

''Bu proje iki hedef grup olan kadınlar ve gençler için istihdamı artırmayı hedefliyor. Türkiye'de istihdam oranlarının düşmekte olduğu görülüyor. İstihdam oranları açısından AB ve diğer komşu ülkelerle Türkiye kıyaslandığında, Romanya ve Bulgaristan'ın üyeliğinden önce AB'ye üye ülkelerde sürekli artan bir istihdam oranı görürsünüz. Ancak, bu yeterli değil. Tablonun en altındaki Türkiye'ye bakacak olursak Türkiye'deki istihdam oranı AB ülkelerinin yaklaşık 20 puan altında ve gittikçe düşüyor. Buna toplumun aktif üyelerini de ekleyecek olursak, aktif olmayan büyük bir çoğunluğu, Türkiye'deki istihdam oranının oldukça alarm verici olduğunu anlayabiliriz.''

/ DİYARBAKIR

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalifiye eleman isyanı

  KOSGEB'e eleman alımı sınavla yapılacak

  Memurlar verdikleri hizmetlerden memnun değil

  Açlık sınırı 694 YTL'ye yükseldi

  TÜBİDER'den tüketicilere hukukî destek

  TUGİK'te yine Hazım Sesli başkan

  Kıdem tazminatı için 3'lü alternatif

  Kaçak içki ve sigaraya hapis cezası

  Uzlaşmadan 1,5 milyar YTL gelebilir

  İstihdam oranı gittikçe düşüyor

  Sabit ücret haksız kazanç


 Son Dakika Haberleri