Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sabit ücret haksız kazanç

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Kemal Özer, Türk Telekom'un uyguladığı sabit ücretlerin, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a aykırı haksız bir kazanç olduğunu belirtti.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, sabit ücret uygulamasının Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun açısından ''haksız şart'' içerdiğini, dolayısıyla mevzuata aykırı haksız bir kazanç olduğunu kaydetti. Faturalara ''sabit ücret'' adı altında yansıtılan ücretin hiçbir hizmetin karşılığı olmadığını, hukuki yönünün bulunmadığını ve hakkaniyet ölçülerine uymadığını belirten Özer, ''Bu, haksız bir eylem olmanın dışında tüketicinin mecburiyetini bilerek kötüye kullanmaktır'' dedi.

Özer, Türk Telekom'da yaşanan grev sürecinde abonelere etkin bir hizmet verilemediğini, ancak sabit ücretlerin yine de tahsil edildiğini ifade etti.

Sabit ücret alınmasının iptaline ilişkin Danıştay 10. Dairesi'nin bir kararı olduğunu ifade eden Özer, buna rağmen uygulamaya devam edildiğini bildirdi. Özer, ''Türk Telekom ve diğer iletişim hizmeti şirketlerine tavsiyemiz, bu hukuksuz eyleminize derhal son verin. Yoksa bu hukuksuzluğun faturasının size pahalıya mal olacağı aşikardır'' dedi.

Kemal Özer, tüketicilerden de sabit ücret alınmaması konusundaki dilekçelerle şirkete ya da hakem heyetlerine başvurmalarını istedi.

/ İSTANBUL

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalifiye eleman isyanı

  KOSGEB'e eleman alımı sınavla yapılacak

  Memurlar verdikleri hizmetlerden memnun değil

  Açlık sınırı 694 YTL'ye yükseldi

  TÜBİDER'den tüketicilere hukukî destek

  TUGİK'te yine Hazım Sesli başkan

  Kıdem tazminatı için 3'lü alternatif

  Kaçak içki ve sigaraya hapis cezası

  Uzlaşmadan 1,5 milyar YTL gelebilir

  İstihdam oranı gittikçe düşüyor

  Sabit ücret haksız kazanç


 Son Dakika Haberleri