Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kalifiye eleman isyanı

Mersin Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman, ''sanayicinin nitelikli eleman bulamazken, Mersin'de eğitimli işsiz ordusunun her geçen gün büyüdüğünü'' bildirdi.

Şaman, Mersin TSO Haber Gazetesine yaptığı açıklamada, bölgede yüksek işsizlik oranı sebebiyle neredeyse her aileye bir işsizin düştüğünü, ülkenin geleceği olan gençlerin gelecek umutlarının yok edildiğini ve ülkenin malî kaynaklarının israf edildiğini öne sürdü. Meslek lisesi sorununun çözülememesi nedeniyle nitelikli eleman bulamayan sanayicinin de zor duruma düştüğünü ifade eden Şaman, açıklamasında ''Meslek liselerindeki katsayı sorunu yüzünden aileler çocuklarını bu okullara göndermemeye başladı. Fakat üniversiteyi bitiren gençlerimiz kalifiye olmadıkları için istihdam edilemiyor. Mersin'in parlak beyinleri göçlerle kenti terk ederken, sanayi kuruluşları nitelikli eleman bulamıyor'' dedi.

Açıklamasında eğitimli gençlerin meslek sahibi olmaması yüzünden sanayicinin de nitelikli eleman bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Şaman, şöyle devam etti: ''Sanayici nitelikli eleman bulamazken, Mersin'in eğitimli işsiz ordusu her geçen gün büyüyor. Bu durum en çok, işsiz gençler ve sanayiciler olmak üzere iki grubun canını yakıyor. Çünkü bir sanayici çok işçiyle çok üretim yapmak ister. Ancak işçi bulamadıkça, doğal olarak üretim kapasitesi de düşüyor ve bu sanayiciyi derinden yaralıyor.''

/ MERSİN

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalifiye eleman isyanı

  KOSGEB'e eleman alımı sınavla yapılacak

  Memurlar verdikleri hizmetlerden memnun değil

  Açlık sınırı 694 YTL'ye yükseldi

  TÜBİDER'den tüketicilere hukukî destek

  TUGİK'te yine Hazım Sesli başkan

  Kıdem tazminatı için 3'lü alternatif

  Kaçak içki ve sigaraya hapis cezası

  Uzlaşmadan 1,5 milyar YTL gelebilir

  İstihdam oranı gittikçe düşüyor

  Sabit ücret haksız kazanç


 Son Dakika Haberleri