Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Halka hesap vermeyenlerin baskısına hayır diyeceğiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, toplumun yüzde 78’inin yasağın kalkmasından yana görüş bildirdiğini hatırlatarak, “Halka hesap vermeyen insanların bizim üzerimizde baskı kurmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Çiçek, TBMM Anayasa Komisyonunda, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, konunun, ‘’Birilerinin rejime sadakatini sınanacağı bir konu olmadığını’’ belirterek, bir hukuk devletinde niyetler üzerinde değerlendirme yapılmasının doğru olmadığını, demokratik sistemde kimsenin kendi görüşünün doğruluğunu bir başkasına onaylatma mecburiyetinde olmadığını bildirdi.

Ortada bir problem olduğunu, uygulamada ayrımcılık olduğu görüşüne sahip olduklarını anlatan Çiçek, en temel hak olan eğitim ve öğretim hakkıyla ilgili toplumda sorun olduğunu ve bunu çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Sosyolog Nilüfer Göle’nin konuya yaklaşımı ve Tarhan Erdem tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına da değinen Çiçek, toplumun yüzde 78’inin yasağın kalkmasından yana görüş bildirdiğini anlattı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, ‘’O zaman referanduma götürün’’ demesi üzerine Çiçek, temel hak ve özgürlüklerin referanduma sunulmasının sakıncalara yol açacağını belirterek, şunları kaydetti: “Yaşama hakkını halka mı soracağız? Halka hesap vermeyen insanların bizim üzerimizde baskı kurmasına izin vermemeliyiz. Eğer kaygı, bunun yarın kötüye kullanılmasıysa, bunu yapan başına bela alır. İsteniyorsa ve var olanlar yeterli bulunmuyorsa, bunun hükmünü de koyalım yasaya. Ama ne olur bunun üzerinden siyaset yapmayalım. Vatandaşın bizden beklentisi sorunun çözülmesidir. Yoksa bu, bir bilek güreşi değildir. Ben kimseyle bilek güreşine girmem. Laik demokratik Cumhuriyet olmasa ben burada konuşamazdım. Buna karşı olan hiçbir şeyin de altına imza atmam.’’

/ ANKARA

03.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Özgür üniversiteye destek çığ gibi

  ÖZGÜRLÜK VE BİLİMSEL ÜRETİM

  Bu yasak Türkiye’yi zayıflatıyor

  Halka hesap vermeyenlerin baskısına hayır diyeceğiz

  Kutan: Kaş yapayım derken göz çıkarmayın

  Başörtüsü tektipleştirilmesin

  Çene altı dayatması da yanlış

  Rejim tartışmaları bilimsellikten uzak

  “Yayla’ya ceza insan haklarıyla bağdaşmıyor”

  Cumhurbaşkanı Gül, Katar’a gidecek

  Gazze için İKÖ harekete geçmeli

  Asarlık 100. Yıl İlköğretim Okulu Think.com’da

  Özürlü çocuğu olanlara davranış eğitimi

  Doğu’da, Sibirya soğukları sürüyor


 Son Dakika Haberleri