Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sporun Oscarları

Zaman Gazetesi'nin düzenlediği 'Yılın Sporcusu Ödül Töreni' İstanbul Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Bir nevi sporun Oscarları halini alan törenine iş, sanat, siyaset ve spor çevrelerinden çok sayıda ünlü sima ile birlikte 4 bine yakın misafir katıldı. Her geçen yıl bir öncekinden daha görkemli olan ödül töreninin onur konuğu bu defa Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Carlos Dunga oldu. Foto-muhabirlerin ilgi odağı haline gelen Dunga, çok sayıda TV'nin sorularını cevaplandırdı. Geceye katılan diğer önemli isimlerden biri de Fransız teknik adam Jean Tigana'ydı. Tigana da Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra ilk kez Türkiye'ye geldi.

1970'li dönemlerde Fenerbahçe forması giyen, teknik direktörlük kariyerinde İspanya'nın güçlü ekibi Atletico Madrid kulübünü çalıştıran ünlü teknik adam Radomir Antiç de geceye gelen konuklardan biri oldu. Antiç , Alex'ten sonra Fenerbahçe'de oynayan en kaliteli orta saha oyuncusudur. Raket gibi bir sol ayağı ve mükemmel bir tekniğe sahipti. Çok efendi ve centilmendi. Asistleriyle o dönemde takım arkadaşı Cemil Turan'a çok sayıda gol attırmıştı.

Türk futbolunun yükseliş sürecine geçmesinde büyük pay sahibi olan, A Milli Takımında Fatih Terim'in hocalığını yapan Sepp Piontek, 1988-89 sezonunda Beşiktaş'ta attığı gollerle siyah-beyazlı taraftarların gönlünde taht kuran İngiliz siyahi oyuncu Les Ferdinand, Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayan İsveçli ünlü golcü Kenneth Andersson da geceyi renklendiren diğer isimler oldular. Ferdinand, Beşiktaş'ta birlikte oynadığı Şifo Mehmet, Rıza, Gökhan, Recep, Zeki ve Metin Tekin'le hasret gidererek, eski günleri yad ettiler. Ödül törenini izleyenler arasında yer alan Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, samimi hareketleriyle dikkat çektiler.

Bu arada Yılın Sporcusu Ödülünü alan Avrupa Motor Sporları şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu, sahneye motorla çıktı. Sofuoğlu'nun motor şovu salondan büyük alkış aldı. Sofuoğlu, Türkiye'de çok bilinmeyen bir spor dalından gelip yılın sporcususeçilmenin, kendisini gururlandırdığını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bu tip organizasyonlara katılmamakla biliniyordu. Ancak bu adetini bozarak geceye teknik direktör Arthur Zico ile birlikte geldi. Eski milli futbolculardan, gol kralı Tanju Çolak, tören sırasında, ligin en çok gol atan futbolcusu Hakan Şükür'e, krallık tacı giydirdi.Gecede ödül alan sporcular şöyle:

Yılın Sporcusu: Kenan Sofuoğlu, Willie Solomon, Halil Akkaş. Özel Ödül: Hakan Şükür. Yılın Spor Adamı: Aziz Yıldırım, Mehmet Özhaseki, İbrahim Karaosmanoğlu. Yılın Teknik Direktörü: Fatih Terim, Arthur Zico, Bülent Uygun. Yılın Futbolcusu: Mehmet Aurelio, Nihat Kahveci, Bobo. Özel Ödül: Ampute Futbol Milli Takımı. Yılın Takımı: A Milli Takım, FB Bayan Basketbol Takımı, Sivasspor. Vefa Ödülü: Gündüz Tekin Onay.

Erol Doyuran

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Milliler İsveç önünde

  Hidayet'in NBA'de büyük başarısı

  İspanya'nın başı dertte

  Tigana: Beşiktaş'ı yakından izliyorum

  Dunga'dan Alex ve Carlos'a yeşil ışık

  Tuncay Şanlı çok güzel işler yapacak

  British Airways 2012'ye sponsor

  Futbolda transfer bugün sona eriyor

  Sporun Oscarları


 Son Dakika Haberleri