Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Neonaziler mi?

İngiliz Times gazetesi, haftasonu Almanya’da 9 Türkün öldüğü yangının ırkçı neonazilerin başlattığı bir kundaklama eylemi olduğundan şüphelenildiğini yazdı.

Alman basını, Ludwigshafen kentinde 9 Türkün hayatını kaybettiği yangınla ilgili haberlere geniş şekilde yer verdi. Bild gazetesi, ‘’Yaşıyor - Alev Cehennemindeki Bebek’’ başlığıyla birinci sayfada yayımladığı haberde, amcası Kamil Kaplan (32) tarafından yangından kurtulması için pencereden aşağıya atılarak Türk kökenli polis Hakkı Paker tarafından kurtarılan 11 aylık Onur’un fotoğrafına yer verdi.

Gazetenin iç sayfalarında da Kaplan’ın ‘’Bebeği öptüm ve pencereden aşağıya attım’’ şeklindeki sözlerinin başlığa taşındığı haberde, Kamil Kaplan olayı şöyle anlattı: ‘’İki kız kardeşim ve kayın biraderim pencerede duruyorduk. Bebek benim yeğenim Onur’dur. Onu aşağıya bırakmak son şanstı. Binanın önünde bir polis duruyordu. Gözlerine baktım ve iyi olacağına inandım. Polis ceketini çıkardı ve bir tente gibi önünde tuttu. Onur’u bir kez daha öptüm ve onu aşağıya bıraktım.’’ Kaplan ve yanında bulunan kişilerin sonuçta yine de yangından kurtuldukları, ancak Kaplan’ın annesi Medine Kaplan’ın (48) hayatını kaybettiği, Onur’un anne ve babasının da duman zehirlenmesi ve kırık çıkıklarla hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.

Berliner Kurier gazetesi ise ‘’Bir Yangın Şeytanı mıydı?’’ başlığıyla verdiği haberde, Aylin ve Bedriye adlı kız kardeşlerin yangından önce bina içindeki merdivenlerin yanında yangın çıkaran bir kişiyi gördükleri yolundaki sözlerini hatırlattı. B.Z gazetesi de ‘’Saldırı mıydı?’’ başlığıyla verdiği haberde, 2006 yılının Ağustos ayında da aynı binaya yanıcı madde atıldığını ve suçluların bugüne kadar yakalanmadığını bildirdi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi ise Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin Türkiye’de yangınla ilgili olarak yaptığı açıklamalara yer verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinden olay yerine Türk uzmanların gönderilmesine izin verilmesini rica ettiğini belirten Schaeuble, ‘’Bundan tabii ki memnuniyet duyarız. Alman makamlarına duyulan güvensizliğin yersiz olduğunu bilmemize rağmen Türk hükümeti bunu yapabilir’’ dedi.

/ BERLİN

07.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Neonaziler mi?

  Şoven hahama tepki yağıyor

  Financial Times: Kosova’nın bağımsızlığı dünyayı sallar

  Avrupa’ya Müslümanlarla diyalog dersi

  ‘Çad’da kan gövdeyi götürüyor’

  Türkiye yerine Moldova’ya kucak açtı

  Fransa, İsrail’den fedakârlık istedi

  Kerimov’un kızı Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu

  Avrupa-Avustralya arası 5 saat olacak


 Son Dakika Haberleri