Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Financial Times: Kosova’nın bağımsızlığı dünyayı sallar

İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesi, Sırbistan devlet başkanı seçimlerinden sonra Kosova’nın tek yanlı bağımsızlık ilanı ihtimalini değerlendirirken, böyle bir gelişmenin etkilerinin Balkanların sınırlarını aşacağını yazdı.

Konuyla ilgili bir haber analize yer veren gazete, Sırpların büyük çoğunlukla böyle bir duruma karşı olduğunu, ancak Kosova’nın bağımsızlığının ABD ile, aralarında İngiltere, Almanya ve Fransa’nın bulunduğu AB ülkeleri tarafından tanınacağını, bunun da de facto bir “tanıma” olacağını kaydetti.

Rusya’nın hem kendi kaderini tayin ilkesine bakış açısı hem de Sırbistan’a sadakat açısından olası gelişmeye karşı koyacağını ifade eden gazete, pek çok AB üyesi ülkenin de derin bir kuşkuyla gelişmeleri izlediğini belirtti. Bu bağımsızlık ilanının emsal teşkil etmesinden kaygılı olan bu ülkeler arasında, Bask sorunu yaşayan İspanya, Slovakya ve Romanya’nın bulunduğunu kaydeden gazete, söz konusu ülkelerin, bağımsız Kosova’yı tanımayı mümkün mertebe geciktireceğini yazdı.

“AB üyeleri arasında gelişmeyi en düşmanca tutumla izleyen ülkenin ise Kıbrıs (Rum kesimi) olduğunu” belirten gazete, Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin tek yanlı bağımsızlık ilanını kabul etmeyeceklerini açıkça söylediğini hatırlattı.

/ LONDRA

07.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Neonaziler mi?

  Şoven hahama tepki yağıyor

  Financial Times: Kosova’nın bağımsızlığı dünyayı sallar

  Avrupa’ya Müslümanlarla diyalog dersi

  ‘Çad’da kan gövdeyi götürüyor’

  Türkiye yerine Moldova’ya kucak açtı

  Fransa, İsrail’den fedakârlık istedi

  Kerimov’un kızı Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu

  Avrupa-Avustralya arası 5 saat olacak


 Son Dakika Haberleri