Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İsrail’i durdurun

Sendika ve sivil toplum örgütleri İsrail’in Gazze Şeridi’ne hava ve kara birlikleriyle saldırıda bulunarak, 100’ün üzerinde Filistinli’yi katletmesini protesto etti. Bir grup İsrail’in bebek katliâmlarını simgeleyen kırmızı boyalı bir oyuncak bebeği İsrail Büyükelçiliği önüne bıraktı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne hava ve kara birlikleriyle saldırıda bulunarak, 100’ün üzerinde Filistinliyi katletmesini protesto eden Memur-Sen, Ortadoğu’da akan kanın durdurularak bu vahşete seyirci kalınmaması için çağrıda bulundu. Önceki gün İsrail Büyükelçiliği önünde kitlesel bir basın yapan Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Ortadoğu’da akan kanı durdurmak için Güvenlik Konseyi’ni, Türkiye hükümetini, sivil toplum örgütlerini, insan hakları örgütlerini, dünya aydınlarını, yazarlarını, bu soykırıma karşı tavır almaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Aksu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Toç-bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Tombul’unda katıldığı basın açıklamasında İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ve diğer yetkililer hakkında da suç duyurusunda da bulundu.

Aksu eylemde yaptığı konuşmada, İsrail ordusunun son bir hafta içinde Gazze Şeridi’ndeki operasyonlarında aralarında çocukların da bulunduğu 100’den fazla Filistinliyi katletmesinin İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Matan Vilnai’in itirafıyla ‘gerçek bir soykırım’ olduğunu belirterek, “Bütün bunlar dünyanın gözleri önünde yaşanmaktadır. Hiçbir ülke, böylesine pervasızca, dünyada yalnızca kendisi varmış gibi davranamaz, davranmamalıdır. İsrail’ in yaptığı sadece hukuk dışı değil, aynı zamanda insanlık dışı, aynı zamanda ahlâk dışıdır” diye konuştu.

“İsrail, bu haliyle insanlık suçu işlemektedir” diye konuşan Aksu, Ortadoğu coğrafyasında işlenen bu devlet terörüne insanlık adına bu çılgın gidişe bütün dünyanın etkili bir şekilde “dur” demesi gerektiğini vurguladı.

“HÜKÜMETTEN ADIM BEKLİYORUZ”

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınamak için düzenlenen eylemde konuşan azlumder Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, hükümete somut adımlar atması çağrısını yaparak, “İsrail ile yapılan tüm anlaşmalar iptal edilmeden bu katliâmların vebalinden kurtulamazsınız. Biz toplumun tepkisini hafifletici açıklamaları değil Siyonist İsrail’i durduracak, reddedecek adımları bekliyoruz” dedi.

İsrail’in Filistin’e olan saldırılarını protesto etmek amacıyla İsrail Büyükelçiliği önünde Mazlumder, Kudüs-Der, Kardelen ve Bab-ı Ali Ehli Beyt Vakfı ortaklaşa bir eylem düzenlediler. Eylemde konuşan Mazlumder Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, öncelikle İsrail’in yaptığı katliâma sessiz kalmanın onun yanında yer almak anlamına geldiğini belirterek, “Yıllardır Ortadoğu’ya kin, nefret, ırkçılık saçmış olan İsrail yaptıklarına hâlâ doymuyor ve daha büyük bir katliâm hazırlığında olduğunu haykırıyor. Dünya sessiz, kanıksamış tüm bu vahşeti. Bu katliâma ses çıkarmamakla katillerin yanında yer aldığınızı hissetmiyor musunuz?” diye konuştu.

Hükümete seslenen Gergerlioğlu, şöyle konuştu: “Hükümete sesleniyoruz. Başbakan Erdoğan sadece katliâmlar olunca mı İsrail’i kınayacak? İsrail’in sürekli hukuksuzluğuna sadece katliâm yapıldığı zaman mı tepki verilecek? İsrail ile yapılan tüm anlaşmalar iptal edilmeden bu katliâmların vebalinden kurtulamazsınız. Biz toplumun tepkisini hafifletici açıklamaları değil Siyonist İsrail’i durduracak, reddedecek adımları bekliyoruz. Biliniz ki İsrail’le tüm diplomatik ilişkiler kesilmeden ve İsrail büyükelçisi geri gönderilmeden adalet yerini bulmayacaktır.”

Eylem bitiminde bir grup yetkili, İsrail’in bebek katliâmlarını simgeleyen kırmızı boyalı bir oyuncak bebeği İsrail Büyükelçiliği önüne bıraktılar.

Cemil YÜZER / ANKARA

07.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Harvard’da harem-selâmlık

  Tehlikeli provokasyona hayır

  İsrail’i durdurun

  Yeni anayasaya hız verilsin

  Enflasyon artışına tedbir alınmalı

  ‘Öcalan’ın zehirlendiği’ iddiası yalan

  Anayasa Mahkemesi başvuruyu kabul etti

  Altay, CHP’deki görevlerinden ayrıldı

  Büyükelçi “istenmeyen adam” ilân edilsin çağrısı

  Başkanlar: Köy olmak istemiyoruz

  Belediyeden okul kantinlerine denetim

  Kırıkkale Yüksek İhtisas’a teşekkür mektubu yağıyor

  Keyfi uygulamaya tepki

  Nükleer Santral Kanununa kısmî iptal

  Hac başvuruları 12 Mart’ta başlıyor

  Talat, Gül ve Erdoğan ile görüştü

  KKTC Çevre Bakanı Vehbi istifa etti

  Talabani bugün Türkiye’ye geliyor

  Cumhurbaşkanı Gül 2 kanunu onayladı

  Leyla Zana’ya son savunma için süre

  PKK'lı 3 terörist teslim oldu

  Leylekler geliyor

  TÜYAP’ta Risale-i Nurlara büyük ilgi

  Kadına karşı şiddet, hâlâ önemli bir sorun

  Aile hekimliği yayılıyor

  Baş boyun kanserlerinde sigara faktörü

  Darülaceze personeli AB’ye girdi

  Gönüllü sağlık taraması

  Alkolle mücadele edilmeli


 Son Dakika Haberleri