Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başkanlar: Köy olmak istemiyoruz

Hükümetin almış olduğu karar gereği, nüfusu 2000’den az olan belediyeler kapatılacak. Alınan bu karar gereği Beyşehir, Hüyük-Derebucak, Derbent- Seydişehir ve Taşkent’e bağlı başta Avşar Belediyesi olmak üzere 20 belediyenin başkanları Beyşehir ilçesinde, kapatılacak olan kasabaların vatandaşlarının da yoğun katılımıyla bir basın açıklaması yaptılar.

Yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi: “Nüfusu 2000’den aşağı düşen belediyeler olarak, bizler hükümetimizin almış olduğu bu kararı halkımız ve Belediye Başkanları olarak tekrar gözden geçirilmesini şiddetle arz ve talep ediyoruz. Gerekçelerle söylenip yazılan hiçbir şey doğru değildir. Aksine bizler 24 saat vatandaşlarımıza tam hizmet anlayışı ile hizmet vermekteyiz. Medeni yaşama alışmış bu insanlara, tekrar ‘siz köylüsünüz, köylü kalacaksınız’ diyerek, medenî hizmetlerden uzak kalmaya zorlamaktadır.”

Türkiye’de en çok kapatılan belediye sayısısın Konya’da yer aldığına dikkat çeken Başkanlar, şöyle devam etti: “Ayrıca en çok nüfusu azalan il Konya’dır. Bu insanları yerinde tutamayıp toprağından göç etmeleri belediyelerin suçu değil, şimdiye kadar buralarla ilgili tedbir almayan, istihdam sağlamayan şimdiye kadar gelmiş geçmiş hükümetlerin suçudur.”

Yetkililere seslenen başkanlar şunları söylediler: “Belediye olma hakkını siz mi verdiniz ki, şimdi bu halkın elinden siz alıyorsunuz. Madem bu Belediyeleri kapatacaktınız, borç içindeki belediyeleri kapatarak tasarruf sağlayacaktınız, genel seçimlerden önce ‘Norm Kadro’ adıyla 210 bin geçici işçiye kadro vererek neden bu milletin sırtına sardınız. Kentlerimizde kapkaç terörünün çoğaldığı, hırsızlık, yankesicilik ve buna benzer olayların arttığı bu zamanda, bulundukları yerden millî ekonomiye katkısı olan ve tampon görevi gören belediyelerin kapatılarak, nüfuslarının büyük şehirlere göç ettirilmesinin ve göç ettikleri yerlerde daha büyük sorunlarla karşılaşılacağını bilmenizi istiyoruz. Ve iki aydır başbakana ulaşamadığımızı belirtmek istiyoruz.”

Basın açıklamasından sonra Taşkent’e bağlı Avşar Belediye Başkanı Ahmet Demirkol Yeni Asya’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizim kasabamızın nüfusu şu anda 2000 sayısının üzerinde ve Avşar kasabası gerek alt yapısı, çevre düzenlemesi, eğitim hizmetleri ve sosyal hizmetler açısından gelişmiş bir kasaba. 37 yılık belediye olan kasabamızın köy olmasını istemiyor ve gelişmekte olan kasabamızın bu gelişimin engellenmesini istemiyoruz.” Basın açıklamasına katılan 20 beldenin vatandaşları olaysız bir şekilde dağıldılar.

Hasan KÜCEK / KONYA

07.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Harvard’da harem-selâmlık

  Tehlikeli provokasyona hayır

  İsrail’i durdurun

  Yeni anayasaya hız verilsin

  Enflasyon artışına tedbir alınmalı

  ‘Öcalan’ın zehirlendiği’ iddiası yalan

  Anayasa Mahkemesi başvuruyu kabul etti

  Altay, CHP’deki görevlerinden ayrıldı

  Büyükelçi “istenmeyen adam” ilân edilsin çağrısı

  Başkanlar: Köy olmak istemiyoruz

  Belediyeden okul kantinlerine denetim

  Kırıkkale Yüksek İhtisas’a teşekkür mektubu yağıyor

  Keyfi uygulamaya tepki

  Nükleer Santral Kanununa kısmî iptal

  Hac başvuruları 12 Mart’ta başlıyor

  Talat, Gül ve Erdoğan ile görüştü

  KKTC Çevre Bakanı Vehbi istifa etti

  Talabani bugün Türkiye’ye geliyor

  Cumhurbaşkanı Gül 2 kanunu onayladı

  Leyla Zana’ya son savunma için süre

  PKK'lı 3 terörist teslim oldu

  Leylekler geliyor

  TÜYAP’ta Risale-i Nurlara büyük ilgi

  Kadına karşı şiddet, hâlâ önemli bir sorun

  Aile hekimliği yayılıyor

  Baş boyun kanserlerinde sigara faktörü

  Darülaceze personeli AB’ye girdi

  Gönüllü sağlık taraması

  Alkolle mücadele edilmeli


 Son Dakika Haberleri