Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hac başvuruları 12 Mart’ta başlıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 2008 yılında hacca gitmek isteyen adayların ön kayıt ve kayıt yenileme başvurularının 12-27 Mart tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Bardakoğlu, 2008’de yaklaşık 100 bin hacı adayının kutsal topraklara götürüleceğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 2008 yılı hac organizasyonu ile ilgili Başkanlık konferans salonunda basın toplantısı düzenledi. Bardakoğlu; 2007 yılı kayıt döneminde kayıt yeniletme ve ön kayıt yaptırma olmak üzere toplam 673 bin kişinin başvurduğunu, geçen yıldan kayıt yaptırıp gidemeyen çok sayıda kişinin bulunduğunu hatırlattı. 12-27 Mart tarihleri arasında; geçen yıldan bekleyenlerin kayıt yeniletme, bu yıl başvuracakların da ön kayıt yaptırabileceklerini söyleyen Bardakoğlu, kura çekiminin ise 4 Nisan’da yapılacağını aktardı.

Ön kayıt yaptıranlardan çeşitli masraflar karşılığı 15 YTL alınacağını, kayıt yeniletenlerden ise bu meblağın tahsil edilmeyeceğini dile getiren Bardakoğlu, kesin kayıtların 8-22 Nisan tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Bardakoğlu, kesin hacca gitme niyetinde olan vatandaşların başvuruda bulunmaları ve mükerrer hacdan kaçınılması uyarısında da bulundu. Bardakoğlu, “650 bin kişinin beklediği bir ortamda mükerrer hacca gitmek vebal almaktır. Mükerrer hacca götüren şirketler de en büyük cezayı görecek. Mükerrer hacca götüren şirketlere hac ve umre izni vermeyeceğiz” diye konuştu.

Hacı adaylarının otel, müstakil odalı ve normal yemekli olmak üzere 3 kategoriden birini seçmek zorunda olduğunu kaydeden Bardakoğlu, bu tercihleri daha sonra değiştirme imkanının ise bulunmayacağını vurguladı. Bardakoğlu, bu nedenle adayların düşünerek ve bilgi sahibi olarak tercihte bulunması gerektiğini söyledi. Bardakoğlu, hac ücretlerinin geçen yıl ile aynı oranda tutulmaya çalışıldığını açıkladı.

Bardakoğlu’nun verdiği bilgiye göre hac

kategorileri ve ücretleri ise şöyle:

Normal Yemekli 1. Tip: 2 bin 200 Avro

Normal Yemekli 2. Tip: 2 bin 50 Avro

Normal Yemekli 3. Tip: Bin 950 Avro

Müstakil 1. Tip: 3 bin 750 Avro

Müstakil Odalı 2. Tip: 3 bin 450 Avro

Müstakil Odalı 3. Tip: 3 bin 150 Avro

Müstakil Odalı 4. Tip: 2 bin 650 Avro

Otel kategorileri ise otellerin hareme olan yakınlığı ve hizmet kalitesine göre belirlenecek.

Din Kültürü dersi zaruri

Soruları cevaplandıran Bardakoğlu, bir gazetecinin, Danıştay 8. Dairesinin, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerine ilişkin kararıyla ilgili sorusu üzerine, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinin zorunlu olarak okutulmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Günümüz insanının, dini pratikleri yerine getirsin getirmesin, din, Müslümanlık, dini hassasiyetleri olan insanların öncelikleri hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini belirten Bardakoğlu, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinin çocukları namaza alıştırma ya da dindar yapma dersi değil, din konusunda bilgili yapma dersi olduğunu kaydetti.

“Böyle olduğu için de Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinin zorunlu olarak okutulmasında adeta zorunluluk vardır, zaruret vardır” diyen Bardakoğlu,çocukların din hakkında cahil kalmasının birçok yanlışlığı da beraberinde getireceğine dikkati çekti. Uygulamada 3-5 münferit yanlış var diye Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinin zorunlu olmasına karşı çıkmanın 3-5 hasta yanlış tedavi edildi diye bir hastaneyi kapatmaya benzediğini ifade eden Bardakoğlu, “Gönül isterdi ki, AİHM bağlamında söylüyorum; Türkiye zaten aynı yanlışlığı katlayarak devam ettiren gölgesidir, yargıçlar kişisel kanaatlerine, ön yargılarına, kişisel tercihlerine göre değil, konuyu bilim zemininde ve o dinin bilgi metodolojisine göre inceleyip karar versin” dedi.

/ ANKARA

07.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Harvard’da harem-selâmlık

  Tehlikeli provokasyona hayır

  İsrail’i durdurun

  Yeni anayasaya hız verilsin

  Enflasyon artışına tedbir alınmalı

  ‘Öcalan’ın zehirlendiği’ iddiası yalan

  Anayasa Mahkemesi başvuruyu kabul etti

  Altay, CHP’deki görevlerinden ayrıldı

  Büyükelçi “istenmeyen adam” ilân edilsin çağrısı

  Başkanlar: Köy olmak istemiyoruz

  Belediyeden okul kantinlerine denetim

  Kırıkkale Yüksek İhtisas’a teşekkür mektubu yağıyor

  Keyfi uygulamaya tepki

  Nükleer Santral Kanununa kısmî iptal

  Hac başvuruları 12 Mart’ta başlıyor

  Talat, Gül ve Erdoğan ile görüştü

  KKTC Çevre Bakanı Vehbi istifa etti

  Talabani bugün Türkiye’ye geliyor

  Cumhurbaşkanı Gül 2 kanunu onayladı

  Leyla Zana’ya son savunma için süre

  PKK'lı 3 terörist teslim oldu

  Leylekler geliyor

  TÜYAP’ta Risale-i Nurlara büyük ilgi

  Kadına karşı şiddet, hâlâ önemli bir sorun

  Aile hekimliği yayılıyor

  Baş boyun kanserlerinde sigara faktörü

  Darülaceze personeli AB’ye girdi

  Gönüllü sağlık taraması

  Alkolle mücadele edilmeli


 Son Dakika Haberleri