Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tuncay'ın ilk sezonu

Sezon başında Fenerbahçe'den, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Middlesbrough takımına transfer olan Tuncay Şanlı ilk sezonu olmasına karşılık uyum sorununu çabuş aştı ve attığı 7 golle başarılı bir dönem geçirdi. Middlesbrough, 34 maçta kazandığı 36 puanla şimdilik küme düşme potasından bir hayli uzak görünüyor. Ancak, İngiltere'de her maçın sürpriz sonuçlara gebe olduğunu düşünürsek, alınacak bir-iki yenilgi Middelesbrough'u bir anda tehlikeli bölgeye itebilir.

Birkaç maçını izlediğimiz temsilcimizin Türkiye'deki maçları mumla aradığını söyleyebiliriz. Çünkü Premier Liginde bir futbolcunun hünerlerini sergilemesine rakipler hiçbir zaman izin vermiyor. Alan markajını sahanın her yerinde uyguluyan takımlar, müthiş preslerle top oynayacak alanı olabildiğince daraltıyor. Böyle olunca şahsi becerileri öne çıkarmak pek mümkün olmuyor. Tuncay da İngiltere'de bu sıkıntıları yaşıyor. Bir forvet elemanı olmasına karşılık sürekli olarak rakibini kovalıyor ve top çalmak için bütün enerjisini bir savunma oyuncusu gibi harcıyor.

İstanbul'a geldiğinde ayak üstü konuştuğumuz futbolcumuz İngiltere'de çok mutlu bir dönem geçirdiğini belirterek, İngiltere ile Türkiye arasındaki farklılıkları şöyle açıkladı: 'Futbola bakışları, anlayışları çok farklı bu da en büyük faktör. Sadece sahaya çıktıklarında işlerini yapıyorlar. Herhangi bir strese veya zorluğa girmiyorlar. Çünkü kaybetseler de, kazansalar da hayat devam ediyor. Çok rahatlar. Sadece işlerini yapıyorlar. Onun dışında özel hayatları, her şey kendilerine ait. Buradaki futbol anlayışı bize göre biraz daha farklı."

İngiltere'de uzun yıllar futbol oynayarak kalıcı olmak istediğini belirten temsilcimiz, ailesini yanına alarak rahatladığını ifade etti. Ancak en büyük sıkıntısı Türkiye özlemi. Bu hasretini şu ifadelerle anlatıyor: ''İngiltere'nin farklı bir kültürü var ama herhangi bir sıkıntım yok. Sadece ailemden, arkadaşlarımdan, dostlarımdan biraz uzağım. Zaman zaman o sıcak sohbetleri özlüyorum. Şimdi ailem de yanıma geldi. Çok fazla özlem de yok. Biliyorum ki ben işimi yaptıktan sonra tekrar Türkiye'ye, kendi ülkeme döneceğim. Tekrar Fenerbahçe formasını giyeceğim."

EROL DOYURAN

18.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Süper Ligde can pazarı

  NBA'de normal sezon tamamlandı

  İbrahim Kaş Getafe ile anlaştı

  Pekin'in kirli havası sporcuları korkuttu

  Hakemler açıklandı

  Abdullah Avcı bir yıl daha İstanbul Belediye'de kaldı

  Samsunlu futbolcuların para eylemi sürüyor

  Fenerbahçe: Roberto Carlos bilgimiz dahilinde gitti

  Bodrum-Marmaris etabını İrlandalı Matteo kazandı

  Potada Telekom-Fenerbahçe Ülker derbisi Pazar günü

  Tuncay'ın ilk sezonu


 Son Dakika Haberleri