Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Türk hakemi yine yok

Haziran ayında İsviçre ve Avusturya'da yapılacak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapacak hakemler arasında Türkiye'den hiçbir hakemimiz listeye giremedi. Buna karşılık dünya sıralamasında Türkiye'nin çok gerisinde kalan İsviçre, İsveç ve Slovakya bu şampiyonada birer hakemle temsil edilecekler. Türk hakemlerin bu listeye girebilmeleri için Şampiyonlar Liginde mutlaka görev almaları gerekiyor. Ancak bu birkaç yıl için mümkün görünmüyor. En büyük umudumuz olan Selçuk Dereli Avrupa sıralamasında daha 3. kategoride bulunuyor. Birinci kategoriye gelebilmesi için uluslararası maçlarda en az 3 yıl başarıyla düdük çalması gerekiyor.

Merkez Hakem Komitesi bundan 3 yıl önce yeni yapılandırma projesi adı altında genç hakemlerimize Süper Lig'de düdük çaldırarak, büyük bir riski göze almıştı. Geçen bu süre içinde bazı isimler hayal kırıklığı meydana getirdi. Buna karşılık Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Cüneyt Çakır ve Halis Özkahya gibi isimler tahminlerin üzerinde çok güzel maçlar yönettiler. Özellikle Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır yabancı dil bilme avantajı ile UEFA'nın da dikkatini çekti ve bu sezon Avrupa'da birçok maçta görev alarak ilerisi için umut verdiler.

MHK Başkanı Oğuz Sarvan, FIFA kokartı taşıyıp, havalara giren tecrübeli hakemlere de taviz vermiyor. İşte onlardan biri olan Bülent Yıldırım ve Selçuk Yıldırım birkaç haftadır Bank Asya 1. Ligde maç yönetmek zorunda kaldı. Yine Süper Lig'de en son 19 Ocak 2008 tarihinde oynanan ve maç sonunda olaylar çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Sivasspor karşılaşmasında görev yapan FIFA kokartlı hakemlerden Vedat Yüksel, 3 aydır Süper Lig maçlarına atanmıyor.

Futbolda Avrupa'nın büyük organizasyonlarında boy göstermeyen Türk hakemliğine sevindirici bir haber basketboldan geldi. Türkiye'nin en başarılı basketbol hakemleri arasında gösterilen Recep Ankaralı, ULEB Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde görev alacak. Basketbolda kulüpler bazında Avrupa'nın en önemli organizasyonu olan ULEB Avrupa Ligi bu yıl 2-4 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilecek. Recep Ankaralı, geçen sene de dörtlü finallerde görev alarak, istikrarlı başarısını sürdürmüştü.

EROL DOYURAN

19.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bülent Uygun Sivas'ı şampiyon yapar mı?

  Ağrılarım yüzünden sakatlığım geçmedi

  Necati: Hedefim Millî Takım

  G.Saray'da savunma alarm veriyor

  Fenerbahçe-Denizlispor

  Sivasspor-Ankaraspor

  Trabzonspor-Gençlerbirliği

  Hidayet Türkoğlu NBA'de en değerli oyuncu seçildi

  Türk hakemi yine yok


 Son Dakika Haberleri