Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Köylüler vadilerine sahip çıktı

Rize'nin Çayeli ilçesi Senoz Vadisinde bulunan köylüler, vadide yapımı devam eden ‘tünel tipi HES’ projelerini, düzenlenen bir mitingide protesto etti.

Senoz Yöresi Derneği ve TEMA Rize İl Temsilciliği tarafından Seslidere’de organize edilen protesto mitingine katılan Senoz Yöresi Derneği Başkanı Dr. Mahmut Akyıldız; yöresini, köyünü, bölgesini, insanını seven biri olarak bir süreden beri gözlem yaptığını belirterek, ‘’Gelinen durumda Senoz Deresi ciddî bir sınavdan geçiyor. Bu doğa bizleri bunun için yetiştirdi. Biz bunların katledilmesine, yok edilmesine seyirci mi kalacağız, yoksa hayır mı diyeceğiz?’’ diye sordu. Senozderesi.com’un haberine göre dünyanın küresel ısınmaya doğru gittiğini, bundan sonraki savaşların ‘’su savaşları’’ olacağını hatırlatan Akyıldız, şunları söyledi: ‘’Burayı tahrip edenlerin arkasında çok büyük güçler bulunmaktadır. Maksat enerji değildir. Sizin su kaynaklarınıza el koyuyorlar. Siz asırlardır beklediniz, tapu alamadınız, ama bu taşeron firmalar sizin derenize girdikten sonra gelip sizin arsalarınızın, arazilerinizin, baba mirası topraklarınızı alacaklar.’’

TEMA Vakfı Rize İl Temsilcisi Nevzat Özer ise yörenin üç iklimin, üç bitki coğrafyasının çakıştığı bir yerde olduğunu ifade ederek, bu güzelliğin korunması gerektiğini söyledi.

Yörede Çataldere, Uzundere’nin denize kadar olan bütün akar suyunun tünel ve santral şeklinde projelendirildiğini kaydeden Özer, ‘’Bu dereleri siz ancak 500 metre ve bin metre aralıklarla göreceksiniz. Bu sadece suyun kuruması değildir. Su buradaki yeşil örtünün, ekosistemin birinci derecede önemli unsurudur. Çevre ve Orman Bakanlığı bölgedeki HES’lerle ilgili ‘ÇED raporu gereksizdir’ diyor. Binlerce bitki türü, böylesine heyelan hassasiyeti olan bir bölgede çevreye etkisi bile tartışılamaz’’ dedi.

23.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: İnkılâp tarihini okuyun

  İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLER

  Bahçeli: AB, Türkiye’yi bölecek

  Mahkeme, CHP’de 10 bin 394 kişinin üyeliğini iptal etti

  Mustafa Kumlu: Taksim işçiye açılmalı

  Yazıcıoğlu: TBMM, demokrasinin sarsılmaz güvencesi

  Demokrasimize sahip çıkmalıyız

  TBMM, özel gündemle toplanacak

  Askere hain tuzak: 1 şehit, 5 yaralı

  Çöpe atılan ekmeklerle Somali doyar

  Taksim-Şişhane hattı için 29 Ekim hedefi

  Varlıklar âleminde insan

  Köylüler vadilerine sahip çıktı

  Güney Kore’den Kore gazilerine vefa

  İstanbullular’a su tasarrufu çağrısı

  Kaza namazına internetten takip

  3 yılda 108 bin tüp bebek

  Nükleer santralden korkulması yersiz


 Son Dakika Haberleri