Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: İnkılâp tarihini okuyun

Başbakan Erdoğan, “88 yıl önce, Atatürk ve dâvâ arkadaşlarının tereddütsüz benimsediği”ni ileri sürdüğü millî egemenlik ilkesinin içinin boşaltıldığını belirterek, “Biz laikliği millet oyuyla mı getirdik?” diyenlere hitaben, “Onlara dönüp, Atatürk’ü, millî mücadele ve inkılâp tarihimizi yeniden okumalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, milli egemenlik fikrinin, parlamenter demokrasinin olmazsa olmazı, vazgeçilmezi olduğunu ifade etti. Demokrasiyi, ‘’siyasi idarenin, meşruiyetini millete, topluma, halkın iradesine dayandıran bir düzen’’ olarak tanımlayan Erdoğan, demokratik istemlerde, meşruiyetin kaynağının millet olduğunu vurguladı. Erdoğan, millet iradesinin oluştuğu yerin de seçilmiş meclis olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Onun için çatısı altında bulunduğumuz bu yüce Meclis, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin kalbidir. Demokrasinin mümkün olabilmesi, millet dışında bir siyasi meşruiyet kriterinin dışlanmasını gerektirir. Siyasi meşruiyeti keyfilikten ve şahsilikten arındırarak, milleti meşruiyetin yegane kaynağı haline getirmeden, demokrasiden söz edilemez. İşte bu sebeple milli egemenlik, demokrasiyi mümkün ve zorunlu kılan bir ilkedir.” Meclisin varlık nedeninin, millî egemenliğin güçlendirilerek sürdürülmesi, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işler kılınması için emek sarf edilmesi olduğunu kaydeden Erdoğan, ‘’Zaman zaman Türkiye’de millî iradeyi değersiz hale getirmek, milli egemenlik fikrini aşındırmak isteyen demokrasi dışı yaklaşımların revaç bulmaya başladığını görebiliyoruz. Cumhuriyet, laiklik, demokrasi gibi ortak değerlerimizin tartışmaya açılarak milli egemenliğin gölgelenmeye çalışıldığı süreçlere şahit olabiliyoruz’’ diye konuştu. Erdoğan, millet egemenliğine dayalı temsili demokrasiyi benimsemiş siyasi ve toplumsal aktörlerin asla düşünemeyecekleri, asla ifade edemeyecekleri otoriter-dayatmacı sözde fikirlerin, bu konjonktürde gündeme daha rahat sokulabildiğini belirtti. ‘’88 yıl önce, Atatürk ve dava arkadaşlarının tereddütsüz benimsediği millî egemenlik ilkesinin içi, çeşitli özel gerekçelerle ve çıkar mücadeleleri adına boşaltılıyor, sulandırılıyor’’ görüşünü dile getiren Erdoğan, heyecana kapılıp, ‘’Biz laikliği millet oyuyla mı getirdik’’ diyenlerin bile çıktığını söyledi. Erdoğan, ‘’Onlara dönüp, Atatürk’ü, millî mücadele ve inkılap tarihimizi yeniden okumalarını tavsiye ediyorum’’ dedi.

Erdoğan, muhalefetin, her konuda ret cephesi haline geldiğini, bunun, ‘’Bana yar olmayanı, kimseye yar etmem’ anlayışı’’ olduğunu belirterek, ‘’Bu, iktidarın su içme ihtimali olan her kuyuya zehir atma gayretidir. Bazı muhalefet partilerinin gerçekçilik zemininden uzaklaşmasını, halkla buluşabilecekleri mecraları bir türlü yakalayamamalarına bağlıyorum’’ diye konuştu.

/ ANKARA

23.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: İnkılâp tarihini okuyun

  İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLER

  Bahçeli: AB, Türkiye’yi bölecek

  Mahkeme, CHP’de 10 bin 394 kişinin üyeliğini iptal etti

  Mustafa Kumlu: Taksim işçiye açılmalı

  Yazıcıoğlu: TBMM, demokrasinin sarsılmaz güvencesi

  Demokrasimize sahip çıkmalıyız

  TBMM, özel gündemle toplanacak

  Askere hain tuzak: 1 şehit, 5 yaralı

  Çöpe atılan ekmeklerle Somali doyar

  Taksim-Şişhane hattı için 29 Ekim hedefi

  Varlıklar âleminde insan

  Köylüler vadilerine sahip çıktı

  Güney Kore’den Kore gazilerine vefa

  İstanbullular’a su tasarrufu çağrısı

  Kaza namazına internetten takip

  3 yılda 108 bin tüp bebek

  Nükleer santralden korkulması yersiz


 Son Dakika Haberleri