Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çöpe atılan ekmeklerle Somali doyar

Balıkesir Fırıncılar Odası Başkanı Necdet Erkan, Türkiye’deki ekmek israfının dünyanın başka bir ülkesinde görülmediğini savunarak, ‘’Türkiye’de çöpe atılan ekmek, Somali’yi doyurabilecek oranda’’ dedi.

Erkan, yaptığı açıklamada, küresel ısınma sonucu yaşanan kuraklığın gıda ürünlerinde yarattığı sıkıntının bu yıl daha fazla şekilde hissedileceğini söyledi. Tarım politikalarının yetersiz olduğunu ve bu kapsamda geçen yıl buğday taban fiyatının düşük tutulmasının ekim yapılan arazi miktarını azalttığını iddia eden Erkan, doğrudan gelir desteğinin ise çiftçileri üretime teşvik etmek yerine tembelliğe ittiğini savundu. Erkan, gıda ürünlerinde yaşanan sıkıntıların bugüne özel bir durum olmadığını belirterek, ‘’Küresel ısınma sürüyor. Ülkemizi ileride daha zor günler bekliyor. Yeni tarım politikalarına ihtiyaç var. Çiftçilerin üretime teşvik edilmesi gerekiyor’’ dedi.

Vatandaşların buğday, pirinç, mısır ve benzeri ürünleri bilinçli tüketmesi gerektiğini anlatan Erkan, Türkiye’de üretilen ekmeğin yüzde 40’ının çöpe gittiğine değinerek, şunları kaydetti: ‘’Özellikle ekmeği çok bilinçli tüketmemiz gerekiyor. Temel gıda ürünleri yetersizliği konusunda birçok sıkıntıyla karşı karşıya bulunduğumuz günümüzde ise ekmek çöpe atılmayacak kadar değerlidir. Bugün ülkemizde üretilen ekmeğin yüzde 40’ı çöpe gidiyor. Maalesef bu oran fakir ve dar gelirli ailelerin oturduğu ve varoş diye tabir edilen bölgelerde daha fazla. Çünkü bilinçsiz tüketim var. Vatandaşlar ihtiyacı kadar ekmek almalı. Bayatlaması ekmeğin çöpe atılmasını gerektirmez. Buzdolabına koyduğunuzda ekmek 3 gün boyunca küflenmez, bayatlamaz. Fırından yeni çıkan ekmeği yemek sağlıklı olmamasına karşın halkımızda sıcak ekmek yeme alışkanlığı var. Akşam aldığımız ekmeği sabah yemiyor, çöpe atıyoruz. Türkiye’de çöpe atılan ekmek Somali’yi doyurabilecek oranda.’’

Necdet Erkan, ekmek fiyatları üzerine sürekli tartışmalar yaşandığını ve ekmeğin pahalı olduğunun söylendiğini belirterek, ‘’Ekmek bulamayacağımız günleri görmekten korkuyorum. ‘Ekmek pahalı’ deniliyorsa, o zaman değerli bir şey çöpe atılmaz. ‘Ekmeğe yine zam yapılmış’ diye yakınanlar, önce ekmeğin bilinçli tüketimi için neler yapılması gerektiği konusunda çaba göstermeli’’ dedi.

/ BALIKESİR

23.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: İnkılâp tarihini okuyun

  İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLER

  Bahçeli: AB, Türkiye’yi bölecek

  Mahkeme, CHP’de 10 bin 394 kişinin üyeliğini iptal etti

  Mustafa Kumlu: Taksim işçiye açılmalı

  Yazıcıoğlu: TBMM, demokrasinin sarsılmaz güvencesi

  Demokrasimize sahip çıkmalıyız

  TBMM, özel gündemle toplanacak

  Askere hain tuzak: 1 şehit, 5 yaralı

  Çöpe atılan ekmeklerle Somali doyar

  Taksim-Şişhane hattı için 29 Ekim hedefi

  Varlıklar âleminde insan

  Köylüler vadilerine sahip çıktı

  Güney Kore’den Kore gazilerine vefa

  İstanbullular’a su tasarrufu çağrısı

  Kaza namazına internetten takip

  3 yılda 108 bin tüp bebek

  Nükleer santralden korkulması yersiz


 Son Dakika Haberleri