Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasimize sahip çıkmalıyız

Hak-İş Yönetim Kurulu’nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, ‘’Ulusal egemenlik bilinci Türkiye’nin karakteridir. Gelinen süreçte, millet olarak ulusal egemenliğimizin üzerinde hiç bir güç olmadığını bilmeli, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkmalıyız’’ denildi.

Hak-İş Konfederasyonu’nun Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve parlamenter sisteme geçişin 88. yıldönümünü yürekten kutladığı belirtilen açıklamada, ‘’ulusal egemenlik’’ gününün ‘’Çocuk Bayramı’’ olarak kutlanmasının ulusal egemenlik bilincinin küçük yaşta kazandırılması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi. Kayıtlı, şartlı, sınırlı, sorumlu bir egemenlik anlayışının cumhuriyetin ve demokrasinin geldiği düzey bakımından kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘’TBMM’nin açılışından 88 yıl sonra Türkiye’nin parti ve sendikaların kapatılmak istendiği ya da tehdit altında olduğu bir yer olmaması gerekir. Bu girişimler, Türkiye toplumunun birikim ve gelişimine duyulan güvensizlikten kaynaklanmaktadır. Türkiye, 88 yıllık birikimine bağlı olarak tercihini, çağdaş, demokratik ve hukuk devletinin en güçlü bir şekilde yaşamasından yana kullanmalıdır. Türkiye’nin kaderi gibi gösterilen statükocu anlayış yerine modern demokrasilerde halkın gücü ve rolünü öne çıkaran sivil siyasetin belirleyiciliğinin kabul edildiği ve güçlendirildiği bir anlayış egemen olmalıdır. Türkiye’de hukuk devletinin güçlendiği, demokrasi geleneklerinin yerleştiği gerçeği unutulmamalıdır. Zira, demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için dönüşü olmaz bir yaşam tarzı olmuştur. Bu nedenle, millet olarak, ulusal egemenliğimize, temel hak ve özgürlüklerimize her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız. Ulusal egemenlik bilinci Türkiye’nin karakteridir. Gelinen süreçte, millet olarak ulusal egemenliğimizin üzerinde hiç bir güç olmadığını bilmeli, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkmalıyız.

Tüm milletimizin ve yarınlarımız olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.’’

/ ANKARA

23.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: İnkılâp tarihini okuyun

  İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLER

  Bahçeli: AB, Türkiye’yi bölecek

  Mahkeme, CHP’de 10 bin 394 kişinin üyeliğini iptal etti

  Mustafa Kumlu: Taksim işçiye açılmalı

  Yazıcıoğlu: TBMM, demokrasinin sarsılmaz güvencesi

  Demokrasimize sahip çıkmalıyız

  TBMM, özel gündemle toplanacak

  Askere hain tuzak: 1 şehit, 5 yaralı

  Çöpe atılan ekmeklerle Somali doyar

  Taksim-Şişhane hattı için 29 Ekim hedefi

  Varlıklar âleminde insan

  Köylüler vadilerine sahip çıktı

  Güney Kore’den Kore gazilerine vefa

  İstanbullular’a su tasarrufu çağrısı

  Kaza namazına internetten takip

  3 yılda 108 bin tüp bebek

  Nükleer santralden korkulması yersiz


 Son Dakika Haberleri