Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asiye yardımlarla kurtuldu

Aİlesİnİn maddî imkânları olmadığı için uzun süredir ameliyat edilmeyen Asiye’ye bir yardım kuruluş sahip çıkarak 20 bin YTL tutan ameliyatın masraflarını üstlendi. Küçük kız Asiye, 7 saat süren başarılı bir ameliyatla beynindeki tümörden kurtuldu.

Asiye Kocayev, henüz 7 yaşında. Talihsiz kız, 3 yıldır beyninde durmadan büyüyen tümörle mücadele ediyordu. Ailesi mülteci. Doğu Türkistan’da Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınmış. Ailesinin maddî imkânsızlıkları sebebiyle ameliyat olamayan Asiye, anne babasının gözleri önünde her geçen gün eriyordu. Doktorlar, Asiye’nin iyileşmesi için ameliyatla beynindeki tümörün alınması gerektiğini ifade ediyorlardı. Ancak Türkiye’de mülteci statüsünde bulunan ailenin böyle bir ameliyatın masraflarını karşılayacağı maddî durumu yoktu. İHH İnsanî Yardım Vakfı, küçük kıza sahip çıktı. İHH, 20 bin YTL tutan ameliyat masraflarını üstlendi. Asiye, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirürji bölümünde 7 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdi. Bu ameliyatın son dönemde yapılan en büyük cerrahî ameliyat olduğunu belirten doktorlar, küçük kızın beynindeki tümörün tamamen temizlendiğini ifade ettiler. Doktorlar, Asiye’nin kısa bir süre sonra yürüyebileceğini, koşabileceğini, arkadaşları gibi oyun oynayabileceğini belirttiler. Ameliyatın kızı için bir hediye olduğunu ifade eden baba Hamdullah Muhammedoğlu, “Bütün ümitlerimiz tükenmek üzereyken İHH yardımımıza yetişti. Kızımın acilen ameliyat edilmesi gerekiyordu. Hastalığı her geçen gün azıyor, artık yürüyemiyordu. Baş ağrıları vardı, sürekli kusuyordu. Eğer ameliyat edilmeseydi gözleri de görmeyecekti. Şükürler olsun doktorlar ameliyatını gerçekleştirdi. Bu ameliyat, kızım için bir hediye oldu. İnşallah en kısa sürede eski sağlığına kavuşur” diye konuştu.

Anne Nadire Hocayev de, duygularını anlatırken “Çok sevinçliyiz. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Ameliyat başarılı geçti. İnşallah benim kızım da arkadaşları gibi oyun oynar, okuluna gider” şeklinde konuştu. Henüz 4 yaşındayken amansız bir hastalığa yakalanan talihsiz kızın ameliyattan sonra yüzü gülmeye başladı. O, şimdi bir an önce iyileşip koşup, oynayabileceği günleri bekliyor.

25.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tartışmadan korkmayalım

  İNSAN HAKLARINDAN BİRİ DE DİN HÜRRİYETİ

  Bediüzzaman’ın talebelerinden Abdullah Yeğin Bizim Radyo’da

  Çanakkale Zaferine uluslararası tören

  Sınıra tank yığınağı sürüyor

  Teröristlere havadan bomba

  Talat Ankara'da Başbakanla görüştü

  Balıkesir DP’de yeni yönetim işbaşında

  Anayasa Mahkemesi 46. yaşını kutluyor

  AB’den tam üyelik için güçlü destek

  Şaban Dişli: Çalışmalarımız aynı içtenlikle devam ediyor

  İngiliz bakandan AB konusunda destek

  Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, emekli oluyor

  Başkan adaylarından Yeni Asya’ya ziyaret

  Boğaz, anlık izlenecek

  Türk Telekom, 216 internet evi daha kuracak

  Yükselen altın fiyatları evlilikleri de erteletiyor

  Kızılırmak’a araştırmacı ilgisi

  Resûlullah, dünya bahçesinin bülbülüdür

  Hesabına yanlışlıkla yatan parayı iade etti

  75 yılın en sıcak Nisan’ı

  Eşine vefa için arazisini bağışladı

  Asiye yardımlarla kurtuldu

  Bornova’da kermes heyecanı

  Buzullar hızla eriyor

  Hipertansiyonluyuz!

  NurAsya.Com’dan 111.111 Yasin-i Şerif


 Son Dakika Haberleri