Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Resûlullah, dünya bahçesinin bülbülüdür

“Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (a.s.m)” isimli konferansta konuşan İsmail Aksoy, Peygamber Efendimizle en iyi iletişimin Salâvat-ı Şerife olduğunu söyledi.

Sosyal Etüdler Derneği (SETÜD) ve Etimesgut Yeni Asya Okuyucularının Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle organize ettikleri konferans, Etimesgut Kent Konseyi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İlahiyatçı-Yazar İsmail Aksoy’un sunumunu yaptığı konferans Şerafettin Birol’un okuduğu aşr-ı şerif ile başladı. SETÜD Genel Başkan Yardımcısı Av. Ömer Lütfi Peker, gayelerinin toplumdaki menfi hareketleri engelleyip, hayırlı ve müsbet işlerin gerçekleştirilmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Açılış konuşmasını yapan Eğitimci Dursun Sivri de, bu tip faaliyetlerin gönüllülük esasına dayanmasından dolayı çok mühim anlamlar kazandığını ifade ederek, Risâle-i Nur’da Peygamberimizle ilgili bazı bölümleri aktardı. İnsanları hakka davet etme görevini bize Peygamber Efendimizin verdiğini belirten İsmail Aksoy, “Allah (c.c), ‘Ey Peygamber. Biz seni gerçekten bir şahit, bir müjdeleyici ve bir uyarıcı olarak gönderdik’ buyuruyor. Evet, Peygamber Efendimiz bir davetçidir. Aslında bize de davet görevini o vermiştir. Bu nedenle her Müslüman birer davetçidir. İnsanları hakka, hakikate, nura davet etmeliyiz.” sözlerini aktardı.

Kâinat kitabının Peygamberimizin nuruyla yazıldığını kaydeden Aksoy, “Resulullah’ın son asırdaki manevî mirasçısı Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, Mesnevî-i Nuriye’de çok manidar bir cümle kullanıyor: “Şu gördüğün büyük âleme büyük bir kitap nazarıyla bakılırsa, nur-u Muhammedî (a.s.m.) o kitabın kâtibinin kaleminin mürekkebidir.” Demek ki bu kâinat kitabının mürekkebi, sevgi mürekkebi, muhabbet mürekkebi Allah Resulü (a.s.m)’dır ve kâinat kitabı da onunla yazılmıştır” sözlerini dile getirdi. Hz. Muhammed (a.s.m) ile en güzel iletişimin Salâvat-ı Şerife olduğunu aktaran Aksoy, “Peygamber (a.s.m) ile en rahat, en kestirme ve en tekellüfsüz iletişim Salat-ü Selâm’dır. İnsana yükletilen misyon, Allah (c.c) tarafından bu kâinat sarayına, insanlığa rehber olup, kâinatı tanıtmak ve anlatmaktır. Efendimiz (a.s.m) da Marziyat-ı Rabbaniye’yi insanlara öğretmek amacıyla gönderilmiştir. Dolayısıyla biz Onun ümmeti olma şerefine nail olmuş insanlar olarak Onunla kestirmeden, en kısa yoldan bu şekilde irtibat kurabiliriz. En güzel, en safi irtibat Salâvat-ı Şerifedir” dedi.

Cemil YÜZER / ANKARA

25.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tartışmadan korkmayalım

  İNSAN HAKLARINDAN BİRİ DE DİN HÜRRİYETİ

  Bediüzzaman’ın talebelerinden Abdullah Yeğin Bizim Radyo’da

  Çanakkale Zaferine uluslararası tören

  Sınıra tank yığınağı sürüyor

  Teröristlere havadan bomba

  Talat Ankara'da Başbakanla görüştü

  Balıkesir DP’de yeni yönetim işbaşında

  Anayasa Mahkemesi 46. yaşını kutluyor

  AB’den tam üyelik için güçlü destek

  Şaban Dişli: Çalışmalarımız aynı içtenlikle devam ediyor

  İngiliz bakandan AB konusunda destek

  Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, emekli oluyor

  Başkan adaylarından Yeni Asya’ya ziyaret

  Boğaz, anlık izlenecek

  Türk Telekom, 216 internet evi daha kuracak

  Yükselen altın fiyatları evlilikleri de erteletiyor

  Kızılırmak’a araştırmacı ilgisi

  Resûlullah, dünya bahçesinin bülbülüdür

  Hesabına yanlışlıkla yatan parayı iade etti

  75 yılın en sıcak Nisan’ı

  Eşine vefa için arazisini bağışladı

  Asiye yardımlarla kurtuldu

  Bornova’da kermes heyecanı

  Buzullar hızla eriyor

  Hipertansiyonluyuz!

  NurAsya.Com’dan 111.111 Yasin-i Şerif


 Son Dakika Haberleri