Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tartışmadan korkmayalım

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın büyük bir coşkuyla kutlandığını bildirdi. Toptan, ‘’Askerlerin resepsiyona gelmediğini’’ söyleyen gazeteciye, ‘’Gelmeyeceklerini biliyorduk ama Birinci Meclis ve resmî kabule geldiler. Bir sorun yok’’ karşılığını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılmak için Ankara’ya gelen öğrencileri kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Toptan, ‘’Bu yılki törenler çok kalabalık oldu’’ denilmesi üzerine, ‘’Biz çağırmadık ama randevu isteyen herkese verdik’’ dedi.

Toptan, ‘’Dün akşam gerçekleştirilen resepsiyona askerler gelmedi’’ şeklindeki soruya, şu karşılığı verdi: ‘’Gelmeyeceklerini biliyorduk ama Birinci Meclise geldiler, resmî kabule geldiler. Bir sorun yok. Büyük bir coşkuyla bu bayram kutlandı. Devletin her kademesi, sivil toplumun her bölümü etap etap bu kutlamaya coşkuya katıldı. Olaya böyle bakmak lâzım. Bardağın dolu tarafına bakmak lâzım. Dolu tarafına baktığımız zaman mutlaka dolu yerler var. O nedenle, bu coşkuyu, heyecanı herkes paylaştı bana göre. Özellikle Birinci Meclisteki hava, çok etkileyiciydi. O kuruluş yıllarını tekrar hatırlıyoruz. Konuşmamda da vurguladım; bu devlet kolay kurulmadı. Bu devletin kolay kurulmadığını hepimizin çok iyi bilmesi lâzım. Bu devlet yıkılmaz ama bu devleti zaafa uğratacak anlamındaki hareketlerinden hepimizin çok özenle kaçınması lâzım gelir. Ona dikkat ettikten sonra her şey yoluna girer, her şey çözülür, bütün sorunları aşarız.’’

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bütün sorunları aşarak bu günlere geldiğine işaret eden Toptan, ‘’Şimdi hep daha iyiye gidiyoruz. Daha iyiye gitmek için tartışmalar var, yöntem tartışmaları var. Onları da doğal karşılamak lâzım. Tartışabiliyorsak bundan korkmamak lâzım. Tehlike tartışamamaktır, tehlike konuşamamaktır. Onu yapıyoruz, onu yaptıktan sonra sorun yok bence’’ diye konuştu.

Toptan, Birinci Mecliste MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin DTP’li Hasip Kaplan ile diyaloğunu, CHP Lideri Deniz Baykal ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yan yana gelmesine karşılık konuşmadıklarını, Erdoğan’ın DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile tokalaşmadığını ve Genel Kurulda yaşanan gerginliğin hatırlatılarak bunları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de ‘’Onu bilmiyorum. Yani bir kasıt olduğunu sanmıyorum. Nitekim Köşkteki yemekte, Sayın Başbakan ile Sayın Türk tokalaştı yani, öyle zannediyorum. Bir özel kasıt, tokalaşmama olduğunu sanmıyorum. Her şey güzel oldu’’ cevabını verdi.

/ ANKARA

25.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tartışmadan korkmayalım

  İNSAN HAKLARINDAN BİRİ DE DİN HÜRRİYETİ

  Bediüzzaman’ın talebelerinden Abdullah Yeğin Bizim Radyo’da

  Çanakkale Zaferine uluslararası tören

  Sınıra tank yığınağı sürüyor

  Teröristlere havadan bomba

  Talat Ankara'da Başbakanla görüştü

  Balıkesir DP’de yeni yönetim işbaşında

  Anayasa Mahkemesi 46. yaşını kutluyor

  AB’den tam üyelik için güçlü destek

  Şaban Dişli: Çalışmalarımız aynı içtenlikle devam ediyor

  İngiliz bakandan AB konusunda destek

  Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, emekli oluyor

  Başkan adaylarından Yeni Asya’ya ziyaret

  Boğaz, anlık izlenecek

  Türk Telekom, 216 internet evi daha kuracak

  Yükselen altın fiyatları evlilikleri de erteletiyor

  Kızılırmak’a araştırmacı ilgisi

  Resûlullah, dünya bahçesinin bülbülüdür

  Hesabına yanlışlıkla yatan parayı iade etti

  75 yılın en sıcak Nisan’ı

  Eşine vefa için arazisini bağışladı

  Asiye yardımlarla kurtuldu

  Bornova’da kermes heyecanı

  Buzullar hızla eriyor

  Hipertansiyonluyuz!

  NurAsya.Com’dan 111.111 Yasin-i Şerif


 Son Dakika Haberleri