"Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Medyanın bayramı



Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını idrak ettik ve şükürler olsun ki ‘bayram’a ulaştık. İnşallah bundan sonraki ‘bereket mevsimleri’ne de kavuşuruz.

İslâm âleminin belli başlı bölgelerinde sıkıntılar var, ama umumî anlamda huzurlu bir bayram idrak edilecek gibi görünüyor. Ramazan ayının başlangıcı ve sona erişiyle ilgili ihtilâf da tamamen sona ermiş değil. Her bayramda gündeme geldiği üzere, İslâm ülkelerinin çatı kuruluşu olan İslâm Konferansı Teşkilâtı bu konuyu gündemine almalı ve aynı günde oruç ve aynı günde bayram birliği sağlanmalı.

Bayramın ilk günü olması sebebiyle, neredeyse bütün yazı ve haberler ‘bayram’ konusuna tahsis edilmiş oluyor. Bu, bir bakıma çelişki, bir bakıma da mecburiyet... Bayram konusuna değinmeyen bir yazı için, “Acaba, bayram unutuldu mu?” sorusunu akla getiriyor.

Medya açısından geride bıraktığımız Ramazan ayı, geçmiş yıllara nisbetle daha sakin geçti. Yanlış hatırlamıyorsak, bu yıl Ramazan ayında “Siyasetçiler toplu namaz kıldılar, otel koridoru mescid oldu, bakanlıkta Cuma namazı” gibi haber ve manşetlere sahne olmadı. Bunun bir sebebi, böyle haberlerin okuyucu nezdinde kabul görmemesi olsa gerek. Benzer haberlere imza atanlar, güya Türkiye’nin ‘irticaya kaymaması’nı arzuluyorlar, ama yayınladıkları haberler tam aksi istikamette tesir ediyor. Onlar namaz kılanlarla uğraştıkça, şükürler olsun ki namaz kılanların sayısı artıyor.

Medyanın böyle haberlere yer vermemesinin başka bir sebebi de Ramazan ayı boyunca kendi özel işleri için ‘kavga’ etmek durumunda kalmaları olabilir. Bu konudaki haberlerde başı çeken medya grubu, kendi patronunu savunmaktan namaz ve oruç aleyhinde haber yapmaya fırsat bulamadı. Bu da kaderin bir cilvesi olsa gerek.

Oruç tutanların medyanın beklediği sadece saygı... Maalesef, yapılan yayınlarda ‘inançlara asgarî saygı’ bile çok görülüyor. Gerek televizyon ve gerekse diğer medya kanalları, Ramazan ayının ruhuna uymayan yayınlar yapmak için yarışıyor. Elbette Ramazan ayının ruhuna uygun yayın yapanlar da var. Ama gönül arzu ediyor ki, bütün medya organları aynı saygı ve hürmeti göstersin.

Bazı gazetelerin ‘Ramazan sayfaları’ garip mi garip. Güya Ramazan ayı sebebiyle bu sayfalar özel olarak hazırlanıyor, ama yazılan ve çizilenlerden Ramazan ayının ‘r’si dahi yok. “Tarihten seçmeler” olabilecek sayfalara ‘Ramazan sayfaları’ diyorlar.

Belki, “Eskiden o da yoktu. Sabır, ilerleyen yıllarda onlar da doğru dürüst Ramazan ayının anlamına uygun sayfaları yaparlar” diyenler olabilir. Muhtemelen öyle olacak. Çünkü ‘okuyucu’ her gazeteden bunları istiyor. Devir, ‘müşteri’ devri olduğuna göre onlar da insafa gelecek İnşallah.

Bu duygularla, uğurladığımız Ramazan ayını ve idrak ettiğimiz ‘bayram’ın hayırlara vesile olmasını dileriz. İnşallah sevinç ve kardeşlik dolu günlerimiz sadece ‘bayram’larla sınırlı kalmaz...

30.09.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.09.2008) - Vahideddin okulda

  (28.09.2008) - Suç bataklığından nasıl kurtuluruz?

  (27.09.2008) - Sahip çık, yasak kalksın!

  (26.09.2008) - Yasak ‘boğaz’a dayandı

  (25.09.2008) - Krize de karşı çık, darbeye de!

  (24.09.2008) - Okuyalım arkadaşlar

  (23.09.2008) - Yalnız bıraktığımız başörtülülerden özür dileriz

  (22.09.2008) - Neyin sonu, neyin başlangıcı?

  (21.09.2008) - Hatadan dönmek fazilettir

  (20.09.2008) - Haberlere de ‘akredite’ mi uygulansın?

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Cevher İLHAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  Saadet BAYRİ

  Sami CEBECİ

  Süleyman KÖSMENE

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  İslam YAŞAR

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır