"Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Sami CEBECİ

Günah tuzakları ve kurtuluş çâreleri



elek ve hayvanlardan farklı olarak, insanlar günah işlemeye meyilli bir fıtratta yaratılmıştır.

Allah’ın tövbeleri kabul eden anlamına gelen Tevvâb ismi günahların vücudunu ister. Yeryüzünde hiç günah işlemeyen insanlar kalmış olsa bile, Cenâb-ı Hak yine günah işleyecek insanları yaratacaktır. Allah’ın en hoşlandığı şey, kul isteyerek veya istemeyerek bir günah işlediği zaman hemen tövbe edip Allah’tan af dilemesidir. Sevgili Peygamberimiz (asm), geçmiş ve gelecek bütün günahları bağışlandığı halde, günde en az yetmiş defa tövbe ve istiğfar ederdi.

Eski zamanda bir yılda ancak işlenebilecek günahlar, âhirzaman şartlarında bir günde, belki bir saatte işlenebilir duruma gelmiş. Televizyon kanalları ve internet denilen teknolojik cihazlar, Allah’ın en büyük nimetleri sırasında olduğu halde, menfîde kullanıldığı zaman oturduğumuz yerden çok büyük günahlara girebilmeye sebep olmuş.

Günahlardan uzak durma hususunda, Hazret-i Yusuf’un (as) henüz peygamber olmadan başından geçen imtihan bize büyük bir ibret ve örnek teşkil ediyor. Çeşitli olaylar yaşadıktan sonra köle olarak Mısır’a satılan ve maliye bakanınca saraya alınan Yusuf (as), emsâlsiz güzelliğinden ona âşık olan bakanın karısı Züleyha tarafından odaya kilitlenmişti. Bu olay, Kur’ân-ı Kerim’in 12. Sûresi olan Yusuf Sûresi’nin 23-24. âyetlerinde şöyle anlatılır: “Evinde bulunduğu kadın, Yusuf’tan muradını almak istedi ve kapıları kilitleyip ‘Haydi, gelsene’ dedi. Yusuf ‘Allah’a sığınırım’ dedi. ‘Kocan benim efendimdir; burada bana güzel bir yer verip güzelce bakmışken ben ona hıyanet edemem. Zalimler asla kurtuluşa ermezler.’ Gerçekten kadın ona niyetlenmişti. Kendisine verilen ilim ve hikmetle Rabbinin delillerini görmeseydi, Yusuf da niyetlenip ona gidecekti. Onu kötülük ve fuhuştan Biz böylece alıkoyduk. Çünkü o, ihlâsa erdirilmiş kullarımızdandı.”

Bu zamanda kolektif bir nefs-i emmâre insanlara yüzlerce haram cihetten “Haydi, gelsene” diyor. Mıknatıs gibi insanları kendisine çekiyor. Genel olarak insanlar da, severek kendilerini o haram ateşinin içine atıyor. 14 asır ötesinden bu durumu haber veren Peygamber Efendimiz (asm) “Âhirzaman fitneleri o kadar dehşetlidir ki, kimse nefsine hâkim olmaz” demiş ve o fitnelerden ve deccallerin şerrinden Allah’a sığınmayı emretmiştir.

Âhirzaman fitnelerinin ve günahlarının en büyükleri göz penceresinden giriyor. Haram bakışlar, büyük günahların dâvetçileridir. Hazret-i Yusuf (as) için bir Züleyha tehlikesi vardı. Bu zaman insanları için binlerce Züleyha tehlikeleri var. Televizyon ve internet bağımlılığı bunun en büyük delilidir. Yalnız başına bir odada her türlü siteye rahatça girebilen bir gencin irâdesi felç olur. O sitelerin esiri hâline gelir. Ruh dünyası o kadar tahribâta mâruz kalır ki, o insan âdetâ robotlaşır. Mâneviyât nâmına bir şeyi kalmaz. İbâdet ediyor olsa bile ruhsuzlaşır ve hiçbir lezzet ve feyiz alamaz hâle gelir. Allah korusun, zamanla ibâdeti de terk eder bir duruma düşebilir.

Nur Sûresi 30 ve 31. âyetlerde “Mü’minlere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar. Bu, onların temizliği için daha uygundur. Muhakkak ki Allah, onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar...” emirleri, gözle girilen günahın tehlikesini nazara vermektedir. Allah “Zinaya yaklaşmayın” emrediyor. Demek ki, fuhuşa götüren yollar var. Asıl onlardan kaçınmalı ki, âkıbet dehşetli olmasın. Haram bakışlara ve günahlara karşı takvâya dayalı dik bir duruş sergilenmelidir. Zira “Helâl dairesi geniştir, harama girmeye hiç lüzum yoktur.” Birbirine nikâh düşen iki karşı cinsin yalnız kendileri varken üçüncüleri de şeytandır.

Bin cihetten günahların etrafımızı sardığı bu âhirzaman şartlarında, onlardan kurtulmanın çâresi, tahkîki bir imana sahip olmak ve mâsum ağızlarla birbirinin ateşten kurtulması için duâlar eden bir cemaatin şahs-ı mânevîsine dahil olmaktır.

Mesut Nurver’in risâle seminerleri çerçevesinde sunduğu bu Pazar semineri, kalabalık bir katılımcı kitlesini cidden etkilemiş ve dinleyenlerin dikkatini çekmişti.

03.12.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (26.11.2008) - Temel problemlerimiz ve Bediüzzaman'dan çâreler

  (19.11.2008) - Şeytan ve şerlerin yaratılış hikmetleri

  (12.11.2008) - Kabre gülerek girenler

  (05.11.2008) - Sahip çıkılan gençlik

  (29.10.2008) - Kulluğun sırrı: Duâ

  (22.10.2008) - Dâvâ adamları

  (08.10.2008) - Sonsuz irâdenin gücü

  (01.10.2008) - İlâhî ilmin her şeyi kuşatması

  (24.09.2008) - Hiçten ve yoktan yaratma nedir?

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır