"Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Sami CEBECİ

Kabre gülerek girenler



Otuz beş sene evvel Ankara’ya ilk geldiğim sıralarda tanımıştım onu. Güler yüzlü, sempatik, babacan tavırlı bir dâvâ adamıydı.

Ahmet Abiş ağabey sanayide oto cam işiyle uğraşıyordu. İhlâsı ve lisan-ı hâliyle etrafına mânevî ışık saçıyor, komşu esnaflardan bir çoğunun cemaatle tanışmasına vesile oluyordu. Bir çok insan onun sayesinde yanlış bir hayattan dönüş yapmış, imanlı ve salih amel sahibi birer mü’min olmuşlardı. Sahnede pek görünmeyen, ama perde arkasında hasbî hizmetlerini sürdüren gizli kahramanlardandı. Maddeten orta halli bir esnaftı. Fakat, fedakârlığı bizce biliniyordu.

Bayram Ağabeyin sağlığında henüz gençti. Ulus-27 dershanesinin müdavimlerindendi. Fırsat buldukça dershaneye geliyor, Bayram Ağabeyin veya bizlerin yaptığı dersleri huşû içinde dinliyordu. Bayram Ağabey ona çok değer veriyordu. Sıklıkla ziyaretine gidip döndüğünde ondan sitayişle bahsediyordu. Merhum elektrikçi Osman Karakaya ve modelci Kemal Orhan ağabey gibi bir çok esnaf dostlarıyla bir ekip olmuşlardı. Eski model arabalarımız yüzünden biz de onları ziyaret ederdik. Dükkânları âdetâ birer medrese olur, etraftan gelen komşu esnaflarla sohbet halkası şenlenirdi. Risale-i Nurlara hizmet etmekten büyük keyif ve lezzet alıyordu.

Büyük üstad Bediüzzaman Hazretlerinin “Bu zat kırk evliyâ kuvvetindedir. Fakat o kendisini bilmiyor” dediği merhum Tahiri Mutlu Ağabey, her Ankara’ya geldiğinde Ahmet Abiş Ağabeye mutlaka uğrar, hâl hatırını sorar ve onu hizmete teşvik ederdi. Demek onun ruhunda büyük bir mânâ keşfetmişti. Elhak o, bahsi geçen mânâya ihlâsıyla mazhardı.

Camcı Ahmet Ağabeyin evi de bir Nur Medresesi gibiydi. Çoluk çocuğunu Risâle-i Nurlara sahip ve hizmetkâr olacak şekilde yetiştirmiş ve cemaate katmıştı. İbrahimler, İsmailler ve Saidler ondan sonra bu kudsî hizmete daha fazla sahip çıkacaklar inşallah. Muhtelif aralıklarla evine ders sırası geldiğinde cemaat dolar taşardı. Herkes tarafından sevilen bir insandı.

Zonguldak sosyal tesislerimizde yaptığımız yaz okuma programlarına gönüllü olarak gelen Ahmet Ağabey, talebelerin aşçılığını yapar, onlara maddî ve mânevî destek olurdu. Talebelerin hizmetkârlığını yapmaktan haz duyardı. Bu hizmetini her yaz tekrarlardı. Onunla unutulmayacak çok hizmet hatıralarımız oldu.

9 Kasım Cumartesi günü önemli bir toplantı için İstanbul’da bulunduğum bir sırada telefonum çaldı. Değerli dostum ve dâvâ arkadaşım Osman bey arıyordu. Ağlamaklı bir sesle “Camcı Ahmet ağabeyi kaybettik. Pazar günü ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek” dedi. Demek altmış dört senelik ömre yorgun kalbi yenik düşmüştü. Ahmet Ağabey birkaç seneden beri kalp rahatsızlığı çekiyordu. Muhtelif zamanlarda ziyaret ettiğimizde halinden hiç şikâyet ettiğine rastlamadım. Hep şükür ehlindendi. Bir ara enfarktüs geçirmiş, yoğun bakımda yatmıştı. Çıktığı zaman Ömer Tuncay ve Ali Vapurlu Ağabeylerle ziyaretine gittiğimizde “Rabbimden ilk defa iki iyilikten birisini vermesini istedim: Ya şifasını, ya da yanına almasını.” Öylesine ağır sancılar çekmişti. Buna rağmen o yine gülüyor ve haline şükrediyordu.

İnsan dünyaya geldiğinde ağlayarak doğar. Etrafındaki insanlar ise, çocuğun sağlıklı doğuşundan dolayı sevincinden gülerler. Vefat ettiği zaman herkes hüzünlenir ve ağlar. Fakat asıl hüner, herkesin ağladığı o vakitte kabre gülerek girebilmektir. Camcı Ahmet Ağabey kabre gülerek girenlerden oldu inşallah. Her gruptan gelen Nur talebeleri kabri başında buna şahitti. Zaten, Mesut kardeşin okuduğu risâlede de çok sevdiği üstadı “Öyleyse kabre ağlayarak değil, gülerek giriniz” diyordu.

Aynı akşam kültür merkezimize döndüğümüzde, Cihan Cambaz kardeşimiz “Risâle-i Nur’da çocuk eğitimi” adıyla çok önemli bir konuyu seminer olarak sunuyordu.

12.11.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (05.11.2008) - Sahip çıkılan gençlik

  (29.10.2008) - Kulluğun sırrı: Duâ

  (22.10.2008) - Dâvâ adamları

  (08.10.2008) - Sonsuz irâdenin gücü

  (01.10.2008) - İlâhî ilmin her şeyi kuşatması

  (24.09.2008) - Hiçten ve yoktan yaratma nedir?

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır