"Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Zafer AKGÜL

DNA’nı severiz, RNA’dan ötürü



Türk mü, Ermeni mi tartışmalarına sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendi kriterlerine göre “Müslüman ve Türk’üm” cevabını verdi, ama hâlâ kafatasçıların tasallutundan kurtulamadı. DNA tahlili yaptırması istendi gerçekten Türk mü diye..

Bize göre sayın Abdullah Gül’ün Müslümanlığını da, Türklüğünü de karıştırmasına gerek yoktu. “Ben herkes gibi bir insanım ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım” demesi yeterliydi. Velev ki Ermeni kökenli olsun. Abdullah Gül yerine adı Mıgırdiç Gulyan olsun. Ve daha düne kadar bir Hıristiyan iken bu gün itibariyle İslâm dinini kabul etmiş bir kişi olsun, ne olacak ki? Demokratik, çağdaş, lâik devletlerde insanlar dinlerine ve ırklarına göre değil, vatandaşlıklarına göre, kişilik ve davranışlarına göre değerlendirilmiyor mu?

Bazı kafatasçıların çağdaş, sosyal demokrat ve laik geçinmelerine rağmen savundukları fikirlere taban tabana zıt uygulamalarda bulunmaları iki ihtimali akla getiriyor. Birinci ihtimal fikir namusunu muhafaza etmemeleri. İkincisi savundukları görüşlerin de göründüğü gibi olmayışları yani gerçek muhtevasının bugünkü çağdaş kafatasçı, DNA’cıların söylediği şekil ve içerikte olması. Basit bir örnek verecek olursak: Mustafa Kemal’in “Ne mutlu Türk’üm diyene!” görüşünün resmiyette Türk ırkından gelmese de kişinin kendisini Türk hissetmesinin yeterli olacağı biçiminde yorumlanmasına karşın Atatürkçüyüz diye piyasada dolaşanların bu felsefeye çok zıt bir biçimde DNA testi istemeleri bu konuda çifte standart uygulandığını gösterir. Öte yandan Mustafa Kemal’in “Delikosefal mı, brekosefal mı?”diye kafatası araştırmaları yaptırmış olması da ayrı bir handikap içermektedir. Hitlervari bir ırkçılık anlayışı ile hareket edildiğinde kimlerin hangi ırka mensup oldukları araştırılsaydı, sonucun ilk evvelâ bu araştırmayı yapanları mahcup edeceği ve tartışma konusu yapacağı aşikârdı.

Bediüzzaman Said Nursî’nin binlerce yıllık muhtelif ırkların kaynaşması sürecinde komşuluk, akrabalık ilişkilerinden dolayı kimin gerçek Türk, kimin gerçek Kürt ya da gerçek Ermeni olduğunun anlaşılmasının neredeyse imkânsız olduğunu ifade ederek “Ancak Levh-i Mahfuz’a bakmak lâzım” hükmünü koyması boşuna değil.

Hal böyleyken insanların değerli ya da değersiz oluşlarını, asil ya da sefil sayılmalarını dezoksiribonükleik asitlere indirgemek, asit bazlı bir felsefeyle insanları değerlendirmek, enzimlere, epidermik yapılara veya ne bileyim mitokondriyel ve kofulsal yapılara göre asil-sefil ayrışmasını yaparak arıtımda bulunmak modern dünyada ve çağdaş kafalarda pek makbul sayılmayan bir üretim olarak nitelendirilir. Bu tür arıtım ve üretime kıyasla dünyamızdaki fotosentezlemeler için gerekli olan azotun hammaddesi olan hayvan gübresi bile daha ciddî ve önemli addedilmelidir.

“Yaradılanı hoş gördük Yaradandan ötürü” diyen Yunus Emreler nerede “DNA’nı hoş gördük RNA’dan ötürü” diyen çağdaşlarımız nerede..

Eğer biz insanlar Hz. Âdem’in çocuklarıysak ve Âdem de topraktansa, asil ırk, sefil ırk diye bir ayrıma girilmesi inananlarca zaten abestir. Geriye sosyolojik açı kalır ki o da insanın insan sayılması için sosyal kriterlerin asit-masit, deri-kemik, kan-bağırsak ile değil kişilik, ahlâk, bilgi, adalet gibi değerlerle ölçüldüğü gerçeği ile baş başa kalırız.

Ne yapalım herkes kendi penceresinden baksın bakalım..

25.12.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (18.12.2008) - Özür kabahatten büyük olmasın

  (05.12.2008) - Nerdesin akl-ı selim?

  (28.11.2008) - Hatadan dönmek, fazilettir

  (21.11.2008) - Benim çarşaflım iyidir!

  (13.11.2008) - Bomba değil, kitap atalım

  (06.11.2008) - Pencere tozundan Obama'ya

  (29.10.2008) - Cumhuriyet mi? O ne?

  (23.10.2008) - Şapla şekeri karıştırmamak

  (17.10.2008) - Hepimiz tarafız!

  (14.10.2008) - Panik yapan hata yapar

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır