"Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Yeni Asyadan Size

2008’de Yeni Asya



Geride bırakmak üzere olduğumuz 2008’in son günlerinde, senenin Yeni Asya açısından nasıl geçtiğini kısaca hatırlatmanın ve böylece bir anlamda okurlarımıza yıllık bilânço vermenin faydalı olacağını düşünüyoruz.

Belli başlı yayın hamlelerimiz şunlardı:

n39. hizmet yılımıza girdiğimiz 21 Şubat’taki “Ses getiren manşetlerimiz” başlıklı ilâvemiz büyük takdir gördü ve ses getirdi.

nÜstadın vefatının 48. yıl dönümü vesilesiyle yine gazetemizin hediyesi olarak “Meşrutiyetin 100. yılında Batılı aydınların gözüyle Bediüzzaman ve Demokrasi” ilâvesi verdik. Bu ekte yer alan yazılar Robert Miranda, Prof. Dr. Thomas Michel, Prof. Dr. Oliver Leaman, Dr. Elmira Akhmetova ve Fred Reed tarafından Yeni Asya için özel olarak kaleme alındı.

nİstanbul başta olmak üzere birçok yerde Üstadı anma toplantıları, “Meşrutiyetin 100. yılında demokrasi” başlığı altında gerçekleşti.

n23 Mart sayımızda Üstadın yaşayan talebe ve hizmetkârlarından Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin ve Mehmet Fırıncı ile yaptığımız mülâkatları yayınladık.

nYine 23 Mart’taki önemli bir hamlemiz, sayfa tasarımlarımızı modern ve profesyonel bir anlayışla yenilememiz oldu. Uzman bir danışmanlığın rehberliğinde gerçekleştirdiğimiz bu yenilik, gazeteye daha farklı ve ciddî bir görüntü kazandırdı.

n23 Mart’taki özel ilâvemizde yazılarını yayınladığımız isimlerden Robert Miranda, gazete için haftalık yazılar yazmaya başladı.

nYazar kadromuzu Selim Gündüzalp, Kadir Akbaş, Ahmet Dursun ve Atike Özer gibi yeni isimlerle takviye ettik. On bir yıldır birlikte olduğumuz Mustafa Özcan maalesef ayrıldı, ama Umut Yavuz gibi genç yetenekler devreye girdi.

nDış dünyaya açılan pencerelerimiz niteliğindeki köşelerimizde memnuniyet verici bir gelişme kaydettik. Mikail Yaprak Avusturya, Ruhan Asya Avustralya, Said Hafızoğlu Amerika, Fatma Nur Zengin Mısır, Suna Durmaz Körfez, H. Kübra Akdemir Hollanda mektuplarıyla gazetemize güç kattılar ve katmaya devam ediyorlar.

nYine bu çerçevede Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz ve eşi, Bizim Aile Dergisi Yayın Koordinatörü Yasemin Güleçyüz ve sonradan ayrıca Dr. Selâhattin Karabıçak’ın Avustralya, S. Bahattin ve Yasemin Yaşar’ın Almanya, Nurullah Göker’in Hindistan, Faruk Çakır’ın Tayland-Myanmar, Umut Yavuz’un Kosova-Bosna, Mustafa Gökmen’in Gine notları ilgiyle takip edildi.

n20 Nisan’da Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle “Risale-i Nur’da Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (a.s.m.),” 6 Haziran’da Gezi, 5 Aralık’ta Kurban Bayramı ekleri verdik.

nBaşörtüsü meselesinin çözümünü yıllardır ısrarla talep eden bir gazete olduğumuz halde, AKP’nin sorunu üniversitelerle sınırlı olarak ve anayasa değişikliği yoluyla çözme girişiminin isabetli olmadığını ve başka sıkıntılara yol açacağı kaygımızı, başından itibaren dile getirdik ve maalesef haklı çıktık.

nAynı şekilde, AB ve demokratikleşme reformlarındaki sektenin aşılamaması halinde faturanın her geçen gün daha da büyüyeceğine ısrarla dikkat çekmeye çalıştık ve maalesef bu hususta da haklı çıkmaya devam ediyoruz.

Bunları hatırlattıktan sonra 2009’a geçecek olursak: Bu noktada ilk ifade etmemiz gereken husus, bu sene içinde, önümüzdeki 21 Şubat’ta aynı zamanda 40. yılımıza girecek olmamız.

Bu çok özel ve anlamlı yıl dönümüyle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor.

39 yılda gerçekleşen yayın hizmet ve hamlelerinin hatırlatıldığı bir broşür, gazetede bu yıl dönümüne ilişkin okuyucuların katılımıyla gerçekleşecek bir özel “40. yıl tebrik ilânları kampanyası,” yine İstanbul’da ve potansiyeli olan başka yerlerde 40. yıl kutlama toplantıları, gazetemizi çıktığı günden bu yana takip eden 40 yıllık okuyuculardan 40’ıyla özel röportajlar, bu kapsamda düşündüğümüz hazırlıklardan bazıları.

Sizlerin de katkılarınızı bekliyoruz.

29.12.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (22.12.2008) - Yeni Asya mektebi

  (15.12.2008) - Risale-i Nur ve Yeni Asya

  (08.12.2008) - Kalpler birleşiyor

  (01.12.2008) - Kurban ilâvesi

  (24.11.2008) - Hakikatin gür sesi Yeni Asya

  (17.11.2008) - Bir mektup

  (10.11.2008) - Toplantının ardından

  (03.11.2008) - Toplantı haftası

  (27.10.2008) - Sayfa sayısı

  (20.10.2008) - Kriz: İlâhî ikaz

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır