03 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Cevher İLHAN

Derin tahrikle provoke…


A+ | A-

“Açılım”ın Habur sınır kapısındaki şovlarla askıya alınmasının ardından yapılan eylemler, terörden nemâlanan terör örgütü ve işbirlikçisi iç ve dış mahfillerin demokratikleşmeyi istemediklerini açıkça su yüzüne çıkarmakta.

Kandil’den “önderliğin emriyle” geldiklerini belirten PKK’lıların DTP toplantılarında konuşturulmalarıyla tetiklenen olaylar, derin tahriki deşifre etmekte.

Hükümetin İmralı’ya “yeni koğuş komşuları” göndermesine rağmen “PKK’nın kuruluş yıl dönümü” ve kırk bin insanın ölümünden sorumlu idama mahkûm olmuş terörist başı “Öcalan’ın cezaevi şartlarının düzeltilmesi” bahanesiyle posterleri ve PKK amblemi altında eylemlerin artması, bu tesbitin te’yidi olmakta.

Tıpkı Nevruz “kutlamaları”ndakine benzer kışkırtıcı gösterilerde olduğu gibi Doğu’dan Batı’ya Anadolu’nun muhtelif merkezlerinde tertiplenen mitinglerde tahrik komplosu kurulmakta.

Göz göre göre polisler taş yağmuruna tutulmakta, çatışmalar yaşanmakta. Terör örgütü ve ifadesiyle “siyasî temsilcileri”nce yurt çapında fitne fitili yakılmakta. İzmir’deki tahrikten sonra peşpeşe karakollar, postaneler, işyerleri ve sivil araçlar ateşe verilmekte; polislere, taşlarla, havai fişeklerle, molotoflarla saldırılmakta. Emniyet araçları, yolcuların bulunduğu belediye otobüsleri yakılmakta…

“AÇILIM”DA KIRILMA VE ŞIMARMA!

Provokasyonların, DTP’nin “terörü durdurmada etkin olmadığı” itirafının ve “terör örgütünün muhatap alınması” teklifinin peşinden gelmesi, “açılım”la şımaran terör örgütünün, kavga ve kargaşayla çatışma ortamı peşinde olduğunu ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı Gül, “Kanunsuz şeylere kimse boyun eğmez; onların hepsi tek tek toplanır, terör artık bu coğrafyada kalamaz; elinde silâhı olan gelecek, vazgeçecek” diyor. Ne var ki terör örgütü, silâh bırakıp terörden vazgeçmeyeceğini her fırsatta deklâre ediyor.

Dahası, gelenler, “terör örgütünün tâlimatıyla gönderildiklerini” ve “pişman olmadıklarını” açık açık söylüyorlar. “İmralı muhatap alınmaz ve ‘yol haritası’na göre hareket edilmezse kan akmaya devam eder, terör sürer” diye sürekli tehditler savuruyorlar.

Kısacası, PKK’nın kurulduğu köydeki evde “resmen kutlama”yla yetinmeyen terör örgütü sempatizanları, “açılım”dan cür’et alarak “açılım”ı provoke ediyor. Yüksekova’dan Mersin’e, Şemdinli’den Antalya’ya, Doğu Bayazıt’tan, Hakkâri’den İzmir’e, Ağrı’dan İstanbul’a, bütün yurtta provokasyonlara devam ediliyor.

Terörün durdurulması ve “açılım”ın önünün açılması bir yana, “terör örgütünün kurulmasını kutlama gösterileri”yle etnik husûmet telkin ediliyor. “Açılım süreci”, “ayrıştırma ve bölünme süreci”ne dönüştürülüyor. Irkî ayırımlarla kavmiyetçiliğe ve tefrikanın azdırmasına âlet ediliyor…

Görünen o ki “açılım”da vâhim bir kırılma var. Bu “kırılma”, Türkiye’nin hayrını istemeyen ecnebilerin güdümündeki terör örgütünü çeyrek asırdır terör taşeronu olarak besleyip kullanılmasının yanı sıra, hükûmetin “açılım”daki zâfiyetini ele veriyor.

Başbakan, her fırsatta muhalefetin “projesi”nin olmadığından bahsediyor; “kifâyetsizlik ve çapsızlık”tan dem vuruyor. Lâkin hükûmetin de doğru dürüst bir “açılım projesi”nin olmadığı, “açılım”ın içinden çıkılmaz hale gelmesinden anlaşılıyor.

“AÇILIM”, MOLOTOFLARIN

DUMANINDA BOĞULUYOR…

Belli ki terör örgütünün şımarmasında, siyasî iktidarın peşinen Öcalan’ın “federasyon”un ötesinde ayrılık ve iftirakı hedefleyen “yol haritası”na karşı kararlı bir tavır ve esaslı bir alternatif ortaya koyamaması etkili olmuş.

Dünyanın hiçbir yerinde terörü sürdüren terör örgütüyle doğrudan ya da dolaylı görüşülmezken, Ankara’nın terörün devam ettiği esnadaki “açılım”ı, terör örgütü ve “siyasî temsilcileri”nce, bir “teslimiyet” ve hatta “mecburiyet” olarak yorumlanıyor.

Terör örgütü, Türkiye’nin bütün ısrarlı taleplerine rağmen Kuzey Irak’ta lüks içinde serbestçe dolaşan terörist elebaşlarından bir tekini dahi teslim etmeyen işgalci ABD’ye ve kontrolündeki Kuzey Irak yerel yönetimine sırtını yaslamış…

Buna mukabil terörün durması ve terör örgütünün silâh bırakması için Ankara’nın bir plânı yok. Siyasî iktidarın “açılım”da net ve kararlı bir siyasî hedefi bulunmuyor.

AKP hükûmeti, Irak’ın toprak bütünlüğünde direten, PKK’nın tasfiyesi için “stratejik müttefiki” ABD’nin işgalindeki Irak’ta yüzlerce terörist elebaşının teslimini şart koşan, Kerkük’ün statüsünün oldubittiye kurban edilmesini kabul etmeyen siyasî irâdeyi sergileyemiyor.

Örgütün Avrupa ve Amerika’daki finans kaynaklarının kurutulmasına, propaganda merkezlerinin kapatılmasına, terörü palazlandıran uyuşturucu, insan ve silâh kaçakçılığının önlenmesine dair etkili bir politikayı yürütemiyor.

Bağdat’a rağmen son zamanlarda sıkı-fıkı olduğu Erbil’den Kandil’deki ve diğer kamplardaki teröristlere her türlü silâh, para, ilâç ve lojistik destek yollarının kesilmesini sağlayamıyor.

Neticede Ankara’nın kırılgan “açılım”ı, molotof kokteyllerinin dumanında boğuluyor…

03.12.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (03.12.2009) - Derin tahrikle provoke…

  (02.12.2009) - Hükümet “katsayı haksızlığı”na hazırlıksız

  (28.11.2009) - Bediüzzaman’ın müjdeli bayram tebriği…

  (27.11.2009) - “İlâhî ikaz”, beraat, kurban ve bayram…

  (26.11.2009) - “Açılım”ın resmen revizesi!

  (22.11.2009) - “Ekinleri ve nesilleri helâk ederler…”

  (21.11.2009) - “Genetiği bozdurulmuş gıdalar” yönetmeliği… (2)

  (20.11.2009) - “Genetiği bozdurulmuş gıdalar” yönetmeliği… (1)

  (19.11.2009) - Ankara, “Kerkük tezgâhı”na seyirci…

  (18.11.2009) - Ve “açılım”ın dış boyutu…

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl