22 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Emre'nin dirsekleri..

Fenerbahçe'nin çileli ve fedakâr taraftarlarını takdir ediyorum. Takımları lider Bursaspor'u 6 puan geriden takip etmesine karşılık, Saracoğlu Stadı'nın büyük bir bölümünü doldurarak her zaman arkalarında olduğunu hissettiriyor. Böyle bir desteği diğer büyüklerde görmek mümkün değil. Gaziantepspor karşısında 30 dakika gol pozisyonu üretemeyen futbolcularına aleyhte tezahürat yapacaklarına, sabırla ve inatla beklediler. Guiza'nın attığı mükemmel gol ile bikrlikte bayram sevinci yaşadılar..

Sezonun ilk yarısında izlediğim Fenerbahçe kora kor mücadele eden, kanatlara iyi yayılan, orta sahada çok adamla mücadele eden, hızla atağa kalkarak, gol pozisyonları bulan bir takımdı. Bugün ise o takımın yerinde yeller esiyor. Daum'un öğrencileri çağdışı futbol oynuyor. Hiçbirinin kendine güveni yok. Hata yaparım korkusuyla kimse risk alıp, oyunu yönlendiremiyor. Savunmadan gelen toplar, tekrar savunmaya geri pas olarak dönüyor..

Gaziantepspor karşısında kaleci Volkan eski maçlarına göre daha dikkatli göründü. Rakibin cılız birkaç atağını yerinde çıkışlarla etkisiz hale getirdi. Sağda Gökhan Gönül iyi mücadele ederek, diri kaldı. Ancak kanatları iyi kullanamadı. isabetli orta yapmayı bir türlü öğrenemedi. Andre Santos, Türkiye'nin gerçeklerini çabuk öğrenmiş. Her pozisyonda düşerek, penaltı bekliyor. İlkinde Serdar tarafından elle çekilerek düşürülmesine penaltı düdüğü çalınsaydı kimse itiraz etmezdi. O da kanatlardan bir türlü istenilen gol ortaları yapamıyor. Aslında kaliteli ve kurnaz bir futbolcu. Paslarda dikkatli olsa, takımına çok gol kazandırabilir..

Lugano, Fenerbahçe'nin en aklı başında oyuncusu. Aldığı topu bekletmeden en yakın arkadaşına veriyor. Hava toplarında çok başarılı. Antep'in golcüsü Beto'ya göz açtırmadı. Bilica uslanmış görünüyor. Bu maçta çalım atma hatasına düşmedi. Bu yüzden savunma fazla sıkıntı yaşamadı. Fenerbahçe'nin en büyük derdi orta saha. Bu bölgede Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz ve Deniz Barış var. Emre, mücadele ediyor, top kazanıyor ama takımı atağa kaldıracak asistler yapamıyor. Sahadaki hırsı bir gün pahalıya patlayacak. Kontrolsüz müdahaleleri yüzünden her maçta rakiplerin yüzüne dirsek atıyor. Nedense bu hareketleri cezalandırılmıyor.

Alex iki maçlık cezadan sonra çıktığı Antep önünde hiçbir varlık gösteremedi. Guiza'nın gollük asistini topuğunun altından kaçırdı, 90 dakika boyunca başka bir pozisyon bulamadı. Tribünler eski Alex'i aradı, durdu. Guiza, güzel bir gol attı. Güçlü ve aktif göründü. Rakip savunmayı sürekli kovaladı. Özer Hurmacı'yı tanıyamadım. Aldığı her topu olumsuz kullandı. Fizik gücü çok düşmüş. Omuzundaki problem yüzünden ikili mücadelelere girmekten de kaçınıyor.

Gelelim Deniz Barış ve Selçuk Şahin'e. Deniz 90, Selçuk ise 45 dakika görev yaptı. Deniz bir türlü kendini geliştiremedi. Yıllardır yedek kulübesinde kalmanın getirdiği hantallığı üzerinden atamamış. Fenerbahçe'de orta sahada oynayacak en son adam ama Daum elindeki malzeme yüzünden onu görev vermek zorunda kalıyor. Sahada hiçbir olumlu hareketi olmadığı gibi, takımı atağa kalkarken kaptırdığı toplarla Daum'a saç baş yoldurdu. Selçuk ise hata yapmakta ona eşlik etti. Boşta bekleyen arkadaşına bile pas atamayacak kadar güçsüz kalmış, adeta paslanmış.

EROL DOYRAN [email protected]

22.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Emre'nin dirsekleri..

  Daum: Yarışta biz de varız

  Antep'te, F.Bahçe ve hakeme tepki

  Maçın adamı Guiza seçildi

  Volkan: Bu köprünün altından çok sular akacak

  Tanju: Kurtuluş alt yapıda

  Futbolsuz 3 puan

  Lider Bursaspor Denizli'yi ağırlıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl