08 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yeni Asyadan Size

Toplantının ardından


A+ | A-

Geçtiğimiz hafta sonu, gazetemizin İstanbul-Güneşli’deki merkez tesislerinde gerçekleştirilen sonbahar dönemi Umumî Temsilciler Toplantısında, bir önceki dönemin faaliyet raporları okunarak, önümüzdeki döneme ilişkin proje ve hedefler üzerinde duruldu.

Katılımın yüksek olduğu, sıcak diyalogların yaşandığı, demokratik bir olgunlukta geçen, verimli görüşme ve müzakerelere sahne olan toplantıda, gazete başta olmak üzere neşriyat ve diğer hizmet birimlerinin çalışmaları değerlendirildi.

Toplantının açış konuşmasını Yeni Asya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular yaptı. Kutlular konuşmasında, Risale-i Nur’un bakışını gündemde tutmanın asıl gayemiz olduğunun altını çizdi.

“Bütün faaliyetlerimizin tek bir maksadı vardır: Risale-i Nur’a hizmet etmek” diyen Kutlular, temsilcilerimizden de aynı gaye ve şuur içinde faaliyetlerini sürdürmelerini istedi. İhlâs, uhuvvet ve tesanüd vurgusu yapan Kutlular, meşveretin önemine dikkat çektiği konuşmasında, yaptıkları hizmet ve gösterdikleri gayret sebebiyle tüm temsilcilerimize teşekkür etti.

Yeni Asya Medya Grup Faaliyet Raporu, Genel Müdür Recep Taşcı tarafından okundu. 2010 yılı ilkbahar toplantısından bu yana geçen dönemin yayın ve tanıtım faaliyetlerini, satış ve pazarlama çalışmalarını, grubun gelir-gider durumunu birim bazında ve müessese genelinde bilgiler vererek özetlediği konuşmasında Taşcı, planlanan yeni proje ve hedeflerimizi temsilcilerimizle paylaştı.

Risale-i Nur Enstitüsü bünyesinde yürütülmekte olan faaliyetlerin bilgisi ise Enstitü Genel Sekreteri Şener Boztaş tarafından verildi. Boztaş, ilki bu sene gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören Gençlik Şöleni ile Gençlik Kongresinin ikincisi için hazırlık yapıldığını belirterek destek ve dua istedi. Umumî heyet de, Risale-i Nur Enstitüsünün organize ettiği Gençlik Şöleni ve Kongresi adına ihtiyaç duyulan maddî destek için bütün illerimizin katkı sağlamasını uygun buldu.

Daha sonra ABD’deki Risale-i Nur hizmetleri ve yakın bir süre önce faaliyete geçen ABD Yeni Asya Vakfının çalışmaları ele alındı. ABD’de ikamet eden Prof. Dr. Süleyman Kurter ve bir süredir oradaki hizmetlere yerinde şahit olan Yönetim Kurulu üyemiz Nejat Eren, yürütülmekte olan çalışmalar hakkında temsilcilerimizi bilgilendirdi. Konuşmalarda, tercüme faaliyetleri anlatılarak özellikle öğrenci ve mahkûmların Risale-i Nur’a olan ilgi ve ihtiyaçlarının böyle bir hizmetin önemini bir kat daha arttırdığı vurgulandı.

Ardından gündemin bir diğer maddesini teşkil eden, Risale-i Nur hizmetlerinin daha düzenli ve verimli olarak yürütülmesi gayesiyle hazırlanan ve bir süredir üzerinde çalışılan sistemdeki değişiklik teklifleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündemdeki siyasî ve içtimaî meselelerin de masaya yatırıldığı toplantının öğleden sonraki oturumunda referandum sürecinde izlenen yayın politikası ile birlikte; siyasî duruş, eğilim ve kanaatimiz üzerinde duruldu. Yayınlarımızın tasvip gördüğünün ifade edildiği konuşmalarda çizgimizde hiçbir kırıklık olmadığı belirtilerek, Risale-i Nur ölçülerinin bizim için bu konuda da tek yol gösterici olduğu belirtildi.

Toplantı dilek ve temennîlerin dile getirilmesiyle son buldu.

***

Şaban Döğen’i rahmetle andık

Geçen yıl 4 Kasım’da rahmet-i Rahman’a kavuşan yazarımız Şaban Döğen’i, birinci vefat yıldönümünde gazetede çıkan yazılar ve ayrıca Şekerci Han’da tertiplenen özel bir programla andık. Programda, Döğen için indirilen hatimlerin ve okunan Yasin'lerin ardından, hatim duası yapıldı, Fatiha'lar okundu. Döğen’i hayırla yad eden konuşmaların da yer aldığı program, hizmete adanmış hayatların, sahiplerini bu dünyadan ayrıldıktan sonra da unutulmaz kıldığını gösteren güzel örneklerden biri oldu.

***

Bir hizmet kahramanı

Mahallerinde gazetemizin tanıtımı ve yeni yeni isimlere tanıtılması çalışmalarını sessiz sedasız, ama kararlı ve sebatkâr bir şekilde devam ettiren fedakâr hizmet kahramanlarından biri de, Ümraniyeli okuyucumuz Yılmaz Erdoğan. Yıllardır birçok kişiyi Yeni Asya ile tanıştıran ve bu çalışmalarını halen de sürdüren Erdoğan’a tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

08.11.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (01.11.2010) - Toplantı haftası

  (25.10.2010) - Bediüzzaman TIR’ı ve ilânat vazifesi

  (18.10.2010) - AİHM’deki Yeni Asya dâvâları

  (11.10.2010) - Risale-i Nur’un medyadaki dili

  (04.10.2010) - “Yeni Asya-ABD” ne zaman?

  (27.09.2010) - Enstitü, yeniden

  (20.09.2010) - Yeni hizmet dönemi

  (13.09.2010) - Referandumun ardından

  (06.09.2010) - Bayramda kalpler birleşiyor

  (30.08.2010) - Bediüzzaman Hizmet Tır’ı


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  YENİ ASYA NEŞRİYAT

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.