"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yemen'de Husiler 9 kişiyi öldürdü

20 Kasım 2015, Cuma 08:45
Yemen'in Taiz kentinde Husi militanlarının saldırılarında aralarında bir anne ve çocuğunun da bulunduğu 9 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'deki Ed-Dim bölgesinde Husilerin tank ateşiyle saldırıları sonucu 4'ü kadın 9 kişi öldü. Ölenler arasında bir anne ve çocuğuyla, bir ailenin tüm fertlerinin bulunduğu, 11 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun da sivillere yönelik saldırıdan birkaç saat sonra söz konusu tankı vurup kullanılamaz hale getirdiği öğrenildi.

Öte yandan, Halk Direnişi Güçleri (HDG) tarafından kurtarılan El-Vaiziyye ilçesine Husiler tarafından Katyuşa roketleri atıldığı belirtildi.

Şebve kentinin Beycan ilçesinde ise HDG tarafından kurulan pusuda 2 Husi militanı öldürüldü, 2'si yalandı. Husilerin, pusu kurulan bölgede varlıklarını ciddi şekilde artırdığı ve kontrol noktaları kurduğu ifade edildi. 

Kentin farklı bölgelerinde HDG ile Ensarullah Hareketi ve eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı cumhuriyet muhafızları arasındaki çatışmaların sürdüğü bildirildi.

AA

Etiketler: yemen, husiler
Okunma Sayısı: 796
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı