Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Elektrikte zam sınırına gelindi

Enerji Bakanı Hilmi Güler elektrikte zam ihtiyacının şu anda bulunmadığını belirterek, “Ancak sınıra geliyoruz. İndirim yaptığımız gibi zam da yapabiliriz” dedi. Enerji Bakanı Güler, enerji sektöründe yaşanan tartışmaları NTV/CNBC-e televizyonunun ortak yayınında değerlendirdi.

Güler, doğalgaza yapılan zam sonrasında gündeme gelen elektrik zammı konusunda “Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve ben toplandık. Ekonominin gereği neyse onu yapıyoruz. Hazine’ye yük oluyorsak, nakit akışında problem varsa zam olur. Şimdi sınıra geliyoruz. Ben tek başıma olsam bir süre daha yapmam. Doğalgazın fiyatı kontrolümüz dışında yükseliyor, petrol fiyatlarını kontrol edemiyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Kendi ürettiğimiz elektrikte zam ihtiyacı yok” diyen Güler, Cumhuriyet tarihinde böyle zamsız bir dönem olmadığını kaydetti. Güler, “Biz kamu olarak hâlâ bunu sürdürebiliriz ama petrol fiyatlarının arttığı görülüyor. Gereği neyse yaparız, nasıl indirim yaptıysak zam da yaparız” dedi.

Otoprodüktörlere yönelik eleştirilerini de yineleyen Enerji Bakanı, söz konusu şirketlere doğalgazı kamuya göre daha ucuz verdiklerini hatırlattı. Güler, otoprodüktörlerin üretimi durdurmasıyla ilgili olarak, “Kapatması gerekiyorsa kapatmalı. Göz göre göre zarar etmelerini istemeyiz. Doğalgaz furyasında bunu herkes yapmış, kamu da desteklemiş. Verimsiz çalışanlar var, bunlar kapatılsın tabii” diye konuştu.

‘NÜKLEERDE DESTEK DÜŞÜNÜYORUZ’

Enerji Bakanı nükleer enerjiyle ilgili gelişmelere de değindi. Nükleer santral kurulması için yasa hazırlanacağını kaydeden Güler, özel sektörden 14 başvuru olduğunu, özel sektör yapmazsa da santrali kamunun kuracağını söyledi.

Nükleer santral için bir miktar destek düşündüklerini ifade eden Enerji Bakanı, ya yenilenebilir enerjide olduğu gibi 7-10 yıllık bir sürede özel sektör tarafından alım garantisi ya da yap-işlet’lerde olduğu gibi kademe kademe azalan bir alım garantisi verileceğini sözlerine ekledi.

/ ANKARA

09.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektrikte zam sınırına gelindi

  Kralın vereceği sözler önemli

  Reis’ten pirinç ithaline tepki

  Memur bin YTL maaş isteyecek

  Benzinde 4 YKr indirim

  Üretim artışı iki yılın zirvesinde

  Karadeniz’e fındık göçü başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004