Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Memur bin YTL maaş isteyecek

Yaklaşık 1.5 milyon memur adına 15 Ağustosta hükümetle toplu görüşme masasına oturacak olan Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ve KESK, memur maaşlarının bin ile bin 50 YTL civarına yükseltilmesini talep edecek.

Toplu görüşmelerde, üç konfederasyon da memurlara grev ve toplu iş sözleşmesi haklarının tanınması konusunu gündeme getirecek. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memurlara bu yılın birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 2.5 zam verildiğini hatırlatarak, memur zammının hedeflenen enflasyon çerçevesinde belirlendiğini, verilen zamların gerçekleşen enflasyon karşısında eridiğini dile getirdi.

Her şeyden önce memurların bu yılki kayıplarının telâfisini isteyeceklerini ve ortalama memur maaşının 800 YTL civarında olduğunu belirten Bircan Akyıldız, ortalama memur maaşının, ‘’Türkiye Kamu-Sen’e göre çalışan bir kişinin açlık sınırı olan bin 50 YTL’ye’’ çekilmesini isteyeceklerini bildirdi. Maaşı yüksek memurlara düşük, maaşı düşük memurlara ise yüksek zam verilmesi gerektiğini kaydeden Akyıldız, ‘’Yüzdelik zam istemiyoruz. Yüzdelik zamlar, en düşük ve en yüksek maaşlar arasındaki farkı daha büyük hale getiriyor. Makası daraltmak istiyoruz’’ diye konuştu.

/ ANKARA

09.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektrikte zam sınırına gelindi

  Kralın vereceği sözler önemli

  Reis’ten pirinç ithaline tepki

  Memur bin YTL maaş isteyecek

  Benzinde 4 YKr indirim

  Üretim artışı iki yılın zirvesinde

  Karadeniz’e fındık göçü başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004