Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Üretim artışı iki yılın zirvesinde

Sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 11.4 artarak, Temmuz 2004’ten bu yana en yüksek düzeye çıktı. 6 aylık üretim artışı yüzde 6.5 oldu.

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi niteliğindeki sanayi üretimi Haziran ayında beklentileri aştı ve Temmuz 2004’ten bu yana en yüksek düzeye çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, toplam sanayi üretimi Haziran’da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11.4 arttı. Sanayi üretimi yılın ilk yarısında ortalama yüzde 6.5 artış gösterdi. Mayıs ayında sanayi üretimi artışı yüzde 9 olmuştu.

Sanayinin alt sektörleri düzeyinde, Haziran’da bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik sektöründe üretim artışı yüzde 10.9, imalat sanayi sektöründe yüzde 11.3, elektrik, gaz ve su sektöründe yüzde 12.7 oldu.

Sanayici ikinci yarı için iyimser

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Ekonomik Durum Tespit Anketi, 2006 yılının ikinci yarısı için iyimser sonuçlar ortaya koydu.

İSO üyeleri arasında gerçekleştirilen anket sonuçları, Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük tarafından bir basın toplantısı ile açıklandı.

Anket, 2006’nın ilk yarısının, özellikle üretim ve iç satışlar açısından 2005 yılı ikinci yarısına göre daha olumsuz geçtiğini ortaya koydu. 2006 yılının ilk yarısında üretimlerinde daralma yaşayan işletmelerin oranı, bir önceki döneme kıyasla arttı. Çalışmada, işletmelerin 2006 yılı ikinci yarısına yönelik beklentilerinin bu yılın ilk yarısına göre daha iyimser olduğu ortaya çıktı.

2006 yılı ÜFE tahminleri ortalaması yılbaşında yapılan tahmine göre önemli ölçüde artarak yüzde 10,8’e ulaştı. TÜFE tahmini de ÜFE tahminine eşit oldu. 2006 yılı sonu için dolar kuru tahmini yılbaşına göre yüzde 17 artarak 1,6990 YTL’ye çıktı. Yılbaşında 1,7370 YTL olan avro kuru tahmini de yüzde 15 artışla 2,1380 YTL’ye yükseldi.

Yılın ilk yarısına ait ekonomik durum tespit anketi sonuçları, yaşanan oldukça etkili dalgalanmaya rağmen işletmelerin ekonominin gidişine ve geleceğe yönelik olumlu beklentilerini koruduklarını ortaya koydu.

/ ANKARA/İSTANBUL

09.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektrikte zam sınırına gelindi

  Kralın vereceği sözler önemli

  Reis’ten pirinç ithaline tepki

  Memur bin YTL maaş isteyecek

  Benzinde 4 YKr indirim

  Üretim artışı iki yılın zirvesinde

  Karadeniz’e fındık göçü başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004