Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Promosyonlara devam



Yola çıkış şiarı “Vatan sathını bir mektep yapmak” olan Yeni Asya’nın kültür hizmeti sürüyor. Bir sonraki kampanyamızın hediyesi Bediüzzaman Beşlemesinin son kitabı olan Muhabbet Fedaileri. Daha önceki kampanya dönemlerinde Zamanın Sesi, Bediüzzaman, Said Nursî ve Nurcular adlı kitaplarını hediye ettiğimiz seride, Risâle-i Nur müellifi ve onun ortaya koyduğu hareket ile talebelerinin dünden bugüne uzanan hayat seyri gözler önüne seriliyor.

Edebiyatçı-yazar İslâm Yaşar tarafından kaleme alınan ve bir nehir roman hüviyeti taşıyan beşlemenin son halkası da Muhabbet Fedaileri ile tamamlanmış olacak. Bediüzzaman’ın hayatını ve Nurculuk tarihini roman tadında okumak isteyenler için bu fırsat kaçmaz.

***

İki yeni yazar

Bu haftadan itibaren iki değerli hanım yazar periyodik yazılarıyla karşınızda olacak.

İlk yazarımız Bizim Aile Dergisi Yayın Koordinatörü Yasemin Güleçyüz. Dergideki çalışmalarından ve son olarak İran gezisi ile ilgili izlenimlerinden tanıdığımız Güleçyüz, sosyal ve aktüel gündemi orijinal bir bakış açısıyla yorumlayacak. Güleçyüz, kadın ve aileyi ilgilendiren, tarih boyunca güncelliğini hiç yitirmeyen konulara farklı pencerelerden, farklı gözlüklerle bakıp, baktıracak. Bu kimi zaman ülke gündeminde, kimi zaman da ev hayatında konuşulan konular olacak. Aktüel haberlere kısa yorumlar, küçük sohbetler ve ilginç anekdotların yer alacağı Satır Arası başlıklı bu köşe Pazar günleri yayınlanacak.

Yazarlarımızdan ikincisi ise Belkıs Ertürk.

Çocuk ve ergen psikoloğu olan Ertürk, İçe Bakış adlı Psikolojik Danışmanlık Merkezinde; yetişkinlere, çocuk ve ergenlere bireysel danışmanlık, kişilik, zekâ ve ilgi testleri, dikkat eksikliği olan çocuklara bireysel etkinlikler veriyor.

Ertürk, bir diğer çocuk ve ergenlik psikoloğu olan Yasemin Uçal Abdullah’la dönüşümlü olarak Salı günleri sizlerin çocuk ve ergen psikolojisi ile ilgili sorularını cevaplayacak.

İlk yazısı yarın yayınlanacak Belkis Ertürk’e hoşgeldiniz diyor, sorularınızı bekliyoruz.

***

Medrese-i Yusufiye’den bir mektup

Kocaeli F Tipi Cezaevinden yazan M.B.E., kendisine ulaşan yeni tanzimle yayınlanmış risâleler vesilesiyle hissiyatını bizlerle paylaşmış:

“Birkaç hafta önce tarafıma gönderilmiş olan Sözler ve küçük boy üç adet risâleyi aldım. Kitaplardan dolayı teşekkür ediyorum. Rabbimden mükâfatınızı kat kat almanızı niyaz ediyorum.

“Sözler’in yeni dizayn edilmiş şeklini yeni gördüm ve çok beğendim. Sözlüğün hemen aynı sayfada bulunması, okuyucunun zihnini dağıtmadan, hızlı bir şekilde bilmediği kelimelerin mânâsını öğrenmesine yardımcı oluyor. Bu da asıl hedef olan anlamayı kolaylaştırıyor. Allah razı olsun.

“Sizleri izzet ve ikram sahibi Allah’ın selâmlarıyla selâmlar, duâlarınızda bizleri de unutmamanızı dilerim. Selâm ve duâ ile.”

Kardeşimize “Allah kurtarsın” derken, Bediüzzaman Hazretlerinin Meyve Risâlesinde geçen şu ifadelerini bu vesileyle bir kere daha hatırlamış olalım: “İnşaallah, bir zaman hapishaneleri tam bir ıslâhhane yapmak için bahtiyar müdürler ve memurlar, o Nurları mahpuslara, ekmek ve ilâç gibi tevzi edecekler.”

Bir not: Ellerindeki fazla kitaplardan mahpuslara göndermek isteyenler, kitapları bu amaçla bize ulaştırmak yerine, bulundukları yerlerdeki cezaevlerine verebilirler. Böylece hem külfet ve kargo masrafı azalacak, hem de ihtiyaç sahiplerine daha kolay ulaşmış olacaktır.

***

Hareketlilik sürüyor

Dış gezilerimizdeki hareketlilik sürüyor.

Almanya’nın Köln ve Münih şehirlerinde yapılan “Bediüzzaman’dan müjdeler” konulu toplantılara Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz de konuşmacı olarak katıldı. Bu faaliyetler ayrıntılarıyla gazetemizde yer aldı.

Dış Haberler Müdürümüz Mustafa Özcan ise geçtiğimiz hafta Makedonya’da idi. Deniz Feneri Derneğinin dâvetlisi olarak geziye katılan Özcan Balkanların huzur arayan bu bölgesine yapılan yardım faaliyetleri ile dinî ve kültürel gelişmeleri yerinde gördü. Makedonya gezisinin izlenimlerini bugün başlayan dizi yazıda bulacağınız Özcan, dün de İHH heyetiyle birlikte Bangladeş’e hareket etti. Özcan, gelir düzeyi oldukça düşük, kalabalık bir nüfusa sahip ve sık sık felâketlere maruz kalan bu Müslüman ülke ile ilgili gözlemlerini de döndükten sonra bizimle paylaşacak.

Hepinize iyi haftalar diliyoruz.

12.06.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (05.06.2006) - Demokrat Hanımlar

  (29.05.2006) - Duâ ve Namaz Seti

  (22.05.2006) - Toplantının ardından

  (15.05.2006) - Toplantı haftası

  (08.05.2006) - Yeni Asya ve Demirel

  (01.05.2006) - Gündem Risâle-i Nur

  (24.04.2006) - Dergicilikte bir marka

  (17.04.2006) - Temel değerler

  (10.04.2006) - Fırsatı kaçırmadınız

  (03.04.2006) - Cennetâsâ bir bahar

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004