Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

STK’lar: Tasarı darbe girişimi

Şanlıurfa Ortak Girişimi tarafından yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) Tasarısı ve Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Taslağı’nın bir “darbe girişimi” olduğu bildirildi.

TMK Tasarısının geri çekilmesine destek istemek için Anadolu Gençlik Derneği, Mazlumder, Memur-Sen, İnsan Hakları Derneği, KESK, TMMOB, DİSK, Genel-İş, ESDER, HUK-DER, BAK BAY. OD. BŞK ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Derneği’nin de aralarında bulunduğu Şanlıurfa Ortak Girişimi tarafından Karakoyun İş Merkezi önünde bir açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan Mazlumder Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Arısüt, “Hükümetin terörle mücadeleyi kolaylaştıracağı iddiasıyla gündeme getirdiği TMK Tasarısı, TBMM alt komisyonunda görüşülürken, Şimdi de Polis Teşkilatı Yasası Taslağı çıktı ortaya. Yapılması planlanan değişiklikler Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde çıkardığı yasalardan geri adım atıyor” dedi.

YUMRUK ATANA SİLÂHLA KARŞILIK

Arısüt, TCK çıkarılırken ‘bu yasayla elimiz kolumuz bağlanıyor’ diye sitemde bulunan Emniyetin, kısmen kısıtlanan yetkilerini Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle geri almanın peşinde olduğununu görüldüğünü belirterek, “Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulacak bir komisyonca inceledikten sonra TBMM’ne sunulacak olan tasarıda hakim ve savcı kararı olmadan polis üst arayabilecek ve suçun önlenmesi amacıyla kişileri muhafaza altına alabilecek. Polis DNA ve biyometrik bilgiler de dâhil olmak üzere kişisel bilgileri kişilerin rızası olmasa da toplayıp derleyebilecek. Güç kullanımında orantılık aranmayacak ve polis kendisine karşı yumruk kaldırana dahi silah kullanabilecek” diye konuştu.

Arısüt, bu tasarının uygulamaya konulması halinde temel hak ve özgürlüklere doğrudan müdahaleye açık bir alan meydana geleceğini, ayrıca hukuk önünde eşitlik ilkesi ihlal edilerek, suç işleyen güvenlik mensupları kimi yaptırımlardan muaf tutulduğunu ve savunma harcamalarının bile kurum bütçelerinden karşılanacağını söyledi.

Arısüt, “Güvenlik güçlerinin karışmış oldukları çeteleşme ve ülkenin özellikle bölgenin baş belası olan JİTEM’in faaliyetleri görmezden gelinmemeli neden oldukları olayların failleri cezasız kalmamalı. Biz Şanlıurfa Ortak Girişimi olarak TMK ve Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’nun bir ‘Darbe Girişimi’ olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İbrahim DOĞRU / ŞANLIURFA

17.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker sivil otoritenin emrine girmeli

  Tasarı kanunlaşsın talimatı

  AB’ye giremezsek önümüz karanlık

  AB, düşünceden eyleme geçecek

  Yasaklı ÖSS yarın

  ÖSYM öğrencileri tedirgin etti

  Şiddete prim yok

  Müzakereler durursa durur

  İyi polis insan haklarına saygılı polistir

  “Reformları ertelemek krizlere yol açar”

  Sağlık Bakanlığından sınav

  Bunun adı savaş suçu

  Zarfı veren cezasız kalmayacak

  STK’lar: Tasarı darbe girişimi

  Cumhurbaşkanını Erdoğan tarif etti

  Danıştay’a x-ray cihazı alındı

  Grizu patlamasında başmühendis tutuklandı

  Ombudsmanlık geliyor

  Bursa’ya ikinci üniversite gerekli

  Eğitimciler: Yasaklar kalksın

  Türkçe Olimpiyadlarında final bugün

  Piknikte buluştular

  Sınava 1 gün kala

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004