Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şiddete prim yok

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili A. Vahap Darendeli, Vatan Gazetesi Yazarı Yavuz Semerci’nin çağrısının televizyon yayınlarının olumsuz etkileri konusunda kamuoyunda başlayan duyarlılığın bir göstergesi olarak kabul edildiğini kaydetti.

Darendeli, çağrıya destek veren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü, Feniş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Aloğlu, Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile Procter and Gamble (P&G) Holding Türkiye Başkanı Saffet Karpat’a birer teşekkür yazısı gönderdi.

Darendeli, gönderdiği teşekkür yazısında Vatan Gazetesi Yazarı Semerci’nin 1 Haziran 2006 tarihli ‘’Reklam vermeyin, şiddet dizileri bitsin’’ başlıklı yazısıyla yaptığı şiddet içeren dizilere reklâm vermeme çağrısının Üst Kurul tarafından televizyon yayınlarının olumsuz etkileri konusunda kamuoyunda başlayan duyarlılığın bir göstergesi olarak kabul edildiğini belirtti.

Kuruluşların bu çağrıya destek vermesini memnuniyetle karşıladıklarına işaret eden Darendeli, yazısında, ‘’Bu tutumunuz çalışmalarınızda sosyal sorumluluk anlayışını ön planda tuttuğunuzu da bir kez daha kamuoyuna göstermiştir’’ dedi.

RTÜK tarafından yapılan araştırmaların Türkiye’de ortalama televizyon izleme süresinin günde 5 saat olduğunu gösterdiğine işaret eden Darendeli, 7 Haziran 2006 tarihinde sonuçları kamuoyuna açıklanan ‘’İlköğretim Çağındaki Çocukların Televizyon İzleme Alışkanlıkları’’ konulu kamuoyu araştırmasının da, 714 yaşlarındaki çocukların yüzde 74.5’inin televizyonda gördükleri kahramanlara benzemek istediklerini ortaya koyduğunu hatırlattı.

Kamuoyunda bu konuda hassasiyet oluştuğunu, çeşitli toplum kesimlerinin temsilcileri, üniversiteler, eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları tarafından televizyondaki şiddet konusunu ele alan yaklaşımların sergilenmeye başlandığını ifade eden Darendeli, yazısında şunları kaydetti:

‘’Çünkü reytingleri yüksek diye bazı programlara göz yumulması hem toplumsal tahribata yol açacak hem de yayıncılığın etkinliğinin ve kalitesinin düşmesine neden olacaktır. RTÜK, medyanın salt eleştirilmesi değil, ama eleştirilerek geliştirilmesi yaklaşımına daima daha olumlu bakmaktadır. Çünkü, reytingleri yüksek diye bazı programlara göz yumulması hem toplumsal tahribata yol açacak hem de yayıncılığın etkinliğinin ve kalitesinin düşmesine neden olacaktır.

Bu bakımdan, Sayın Semerci’nin çağrısını desteklemekle aynı zamanda televizyon yayınlarının kalitesinin ve saygınlığının artırılmasına katkı sağlayacağınız düşünülmektedir. Aksi halde bugün yaşanan süreç devam ederse televizyon yayıncılığı sektörü, 1980 sonrasındaki magazin gazeteleri örneğinde olduğu gibi, reytingi yüksekama etkinliği, güvenilirliği ve saygınlığı olmayan bir sektör haline gelecektir."

/ ANKARA

17.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker sivil otoritenin emrine girmeli

  Tasarı kanunlaşsın talimatı

  AB’ye giremezsek önümüz karanlık

  AB, düşünceden eyleme geçecek

  Yasaklı ÖSS yarın

  ÖSYM öğrencileri tedirgin etti

  Şiddete prim yok

  Müzakereler durursa durur

  İyi polis insan haklarına saygılı polistir

  “Reformları ertelemek krizlere yol açar”

  Sağlık Bakanlığından sınav

  Bunun adı savaş suçu

  Zarfı veren cezasız kalmayacak

  STK’lar: Tasarı darbe girişimi

  Cumhurbaşkanını Erdoğan tarif etti

  Danıştay’a x-ray cihazı alındı

  Grizu patlamasında başmühendis tutuklandı

  Ombudsmanlık geliyor

  Bursa’ya ikinci üniversite gerekli

  Eğitimciler: Yasaklar kalksın

  Türkçe Olimpiyadlarında final bugün

  Piknikte buluştular

  Sınava 1 gün kala

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004