Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bunun adı savaş suçu

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Sarıhan, İsrail katliamlarını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamasında “İsrail işgal yönetiminin son günlerde Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını yeniden artırması endişe verici boyutlara ulaşmıştır” diye konuşan Sarıhan, işgal yönetiminin Gazze’de sivil halka yönelik saldırılarının açıkça terör olayı olduğunu kaydetti.

BM Genel Sekreteri’nin sadece endişe ve üzüntülerini dile getirmekle yetindiği saldırılar karşısında, hiçbir uluslar arası mekanizmanın caydırıcı rol oynamaması işgalci terörü desteklediğinin altını çizen Sarıhan, konuşmasının devamında “Her defasında demokrasiden dem vuranlar Filistin’de gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlarından duydukları rahatsızlığın bedelini bütün Filistin halkına ödettirmeye çalışarak seyirci kaldıkları saldırı ve katliamların ortağı, sorumlusu konumundadırlar. Hamas’ı hükümet yapan iradeyi kabul etmeyenlerin olası bir referandumu gündeme getirmesi tam bir çifte standart ve iki yüzlülüktür. Özellikle o bölgenin tapularını ellerinde bulunduğunu söyleyenlere sesleniyoruz: ‘Bölgede işgalci terörün hedefi olan insanlara sahip çıkın. Unutmayın ki yeterince net tavır koymamanız İsrail yönetimini hukuk dışı uygulamaları konusunda cesaretlendirmektedir’ dedi.

Sarıhan, bu tür saldırıların çözümsüzlüge ortam hazırladığını dile getirerek, “Uluslar arası hukuku hiçe sayan, insan hakları örgütlerinin uyarılarını dikkate almayan İsrail yönetimi açıkça savaş suçu işlemektedir. Sadece Ortadoğu’nun değil, bütün dünya barışını tehdit eden söz konusu saldırgan politikalara bir an önce son verilmeli, Hamas ve El-Fetih ise terör yönetimine karşı birlikte hareket ederek hazırlanan oyuna düşmemeliler” uyarısında bulundu.

SORUMLULARA HATIRLATMA

“Mülteci kampları ve cezaevlerinde insanlık dışı uygulamaları devam ettiren İsrail yönetimi insanlığa karşı işlediği suçlar dolayısıyla mutlaka yargılanmalıdır” diyen Sarıhan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, hükümet ve Türkiye-İsrail dostluk grubu üyesi milletvekilleri başta olmak üzere ilgili bütün taraflar yaşanan olaylar dolayısıyla sorumluluk altında olduklarını hatırlattı.

İSRAİL’E SİYAH ÇELENK

Nurullah Sarıhan’ın açıklamasının ardından İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyesi bir grup, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktı. MAZLUMDER üyeleri, siyah çelengi İsrail Elçiliği’nin bulunduğu sokağın girişine bırakarak, ayrıldılar.

Ahmet TERZİ / ANKARA

17.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker sivil otoritenin emrine girmeli

  Tasarı kanunlaşsın talimatı

  AB’ye giremezsek önümüz karanlık

  AB, düşünceden eyleme geçecek

  Yasaklı ÖSS yarın

  ÖSYM öğrencileri tedirgin etti

  Şiddete prim yok

  Müzakereler durursa durur

  İyi polis insan haklarına saygılı polistir

  “Reformları ertelemek krizlere yol açar”

  Sağlık Bakanlığından sınav

  Bunun adı savaş suçu

  Zarfı veren cezasız kalmayacak

  STK’lar: Tasarı darbe girişimi

  Cumhurbaşkanını Erdoğan tarif etti

  Danıştay’a x-ray cihazı alındı

  Grizu patlamasında başmühendis tutuklandı

  Ombudsmanlık geliyor

  Bursa’ya ikinci üniversite gerekli

  Eğitimciler: Yasaklar kalksın

  Türkçe Olimpiyadlarında final bugün

  Piknikte buluştular

  Sınava 1 gün kala

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004