Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Avrasya'da ilk yarışında 1. oldu

28. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda erkeklerde birinci olan Litvanyalı atlet Mindaugas Pukstas, bu başarısının ve elde ettiği derecenin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Pukstas, yarıştan çok keyif aldığını belirterek, ''Çok kalabalık bir grup halinde koştuk. Birbirine yakın, birbirine eşit güçte çok sayıda atlet vardı. İyi koşu oldu'' dedi.

ABD'de Oklohoma'da eğitim gördüğünü ve maratona ABD'de hazırlandığını belirten Litvanyalı atlet, şöyle devam etti: ''Daha önce Avrasya'ya hiç katılmamıştım. Bu Türkiye'deki ilk yarışım. Hayatımda ilk defa Asya kıtasına geçtim ve birinci oldum. Bu sonuç benim için sürpriz oldu. Ben 2.14, 2.15'lik bir derece bekliyordum. Finişte saati gördüğümde hem birincilik hem de elde ettiğim 2.12.52'lik derece için çok şaşırdım.''

Mindaugas Pukstas, herkesin çok zor olduğunu söylediği Avrasya Maratonu parkurunu zorlu bulmadığını kaydetti. ''Sadece ilk 10 kilometre inişli çıkışlı bir parkurdu'' diyen Pukstas, şunları söyledi: ''İlk 10 kilometreden sonra parkur düz olduğu için ilk 10 kilometrede yavaş tempoyla koşmak, sonra hızlanmak daha mantıklıydı. Parkuru çok zor bulmadım. Geçen seneki yarışta atletler dönüşte rüzgarı cepheden almışlar. Bu seneki yarışta ilk 20 kilometre öndeki tavşan atletler rüzgarı göğüsledi. Dönüşte de rüzgarı arkamıza aldık ve böyle derece elde ettik. Gelecek yıl ne olacağı bilinmez, ama yine Avrasya'da koşmak isterim.''

Bayanlarda maratonda 2.28.21'lik derecesiyle birinci olan 42 yaşındaki Rus Madina Biktagirova, üst üste ikinci defa birinci olduğunu belirterek, ''Avrasya'nın parkuru çok zorlu. Büyük ihtimalle bu parkurda bir daha yarışma şansım olmayacak'' dedi.

Turhan KAJAN

07.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BATAKLIKTAN ÇIKACAĞIZ

  Çaykur Rize'de 6 puan keyfi

  Beşiktaş ‘sakat’a geldi

  Tigana: Ben sihirbaz değilim

  Vural: Beraberlik beni çok üzdü

  Yanal'ın Vestel'i şaşırtıyor

  Zafer Biryol: Galibiyeti hocamıza hediye ettik

  Nihat'a İspanya'da ikinci defa "0" puan

  Tuncay Şanlı'dan yalanlama

  Avrasya'da ilk yarışında 1. oldu

  Zaza oynadı, Hidayet seyretti

  Bozuk para soruşturması

  Kupada bugün: Sivas-Fenerbahçe

  Şahin: Plaj güreşi her yıl yapılacak

  Büyükler bu hafta F.Bahçe'ye çalıştı

  Puan kaybı rekoru


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004