Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şahin: Plaj güreşi her yıl yapılacak

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan YardımıÜücısı Mehmet Ali Şahin, plaj güreşlerinin geleneksel hale getirilmesi için FİLA'ya teklif sundu.

13 ülkeden 110 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Dünya Geleneksel Güreş Festivali'nin ikinci bölümü Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çamyuva Beldesi'nde yapıldı. Güreş festivalini Spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan YardımıÜücısı Mehmet Ali Şahin de izledi. İlk gün gerçekleştirilen plaj güreşlerinin ardından ikinci gün Çamyuva Davut Akman Spor Tesisleri'nde devam edildi. Güreşlere Spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Uluslararası Güreş Federasyonu üyesi Osman Ayık da katıldı.

Türkiye'nin ilk kez dünya güreş festivali düzenlediğini ifade eden Bakan Şahin, ilk organizasyon için Türkiye'nin tercih edilmesinin kendileri için anlamlı olduğunu ifade etti. Şahin, bu güreşleri yaygınlaştırmak ve geleneksel hale getirmek için FILA Başkanı Raphael Martinetti ile görüştüğünü ve olumlu cevap aldığını söyledi. Bakan Şahin, FILA Başkanı Martinetti'nin kendisine UNESCO'dan da bunun devam ettirilmesi için yardım alınabileceğini söylediğini belirterek, "Gördüğünüz gibi çok renkli görüntülere sahne oluyor. Bana göre güzel düşünülmüş bir organizasyon, geleneksel spor dallarını yaşatmak ve güreşi de yaşatmak bana göre güzel düşünülmüş bir proje. ilk organizasyonda bulunmak ve farklı ülkelerden gelmiş sporcuları burada görmek bana da çok sempatik geldi. Gördüğünüz gibi Nijeryalılar, Amerikalılar, Türkler hep birlikte güreşiyorlar. ben inanıyorum ki bu önümüzde ki yıllarda çok daha renkli hale gelecektir" diye konuştu.

07.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BATAKLIKTAN ÇIKACAĞIZ

  Çaykur Rize'de 6 puan keyfi

  Beşiktaş ‘sakat’a geldi

  Tigana: Ben sihirbaz değilim

  Vural: Beraberlik beni çok üzdü

  Yanal'ın Vestel'i şaşırtıyor

  Zafer Biryol: Galibiyeti hocamıza hediye ettik

  Nihat'a İspanya'da ikinci defa "0" puan

  Tuncay Şanlı'dan yalanlama

  Avrasya'da ilk yarışında 1. oldu

  Zaza oynadı, Hidayet seyretti

  Bozuk para soruşturması

  Kupada bugün: Sivas-Fenerbahçe

  Şahin: Plaj güreşi her yıl yapılacak

  Büyükler bu hafta F.Bahçe'ye çalıştı

  Puan kaybı rekoru


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004