Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Puan kaybı rekoru

G.Saray, Rize'de çok önemli denilecek üç puan kaybetti. Bu kayıpla tarihinde belkide bir yarıda puan kaybı rekoru kırdı. Şimdi kaybedince eleştirilerin dozu kaçırılıyor denilebilir. Ama biz bu eleştirileri pek çok defa yaptık. Galip gelindiğinde de rahatsızlıklar bitmiş değildi ki.

G.Saray'da bazı oyuncular artık miadını doldurdu. Bu gerçek örtülmüyor. Takımın ahengi bu oyuncularla bozuluyor. Oyun içinde işini yapmak yerine hakemlerle, arkadaşlarıyla didişip duruyorlar. Öyle ki, bazen top oyunda olmasına rağmen bu oyuncular olabilecek pozisyonları takip etmek yerine, tartışmayı tercih ediyorlar. Bu oyuncuların, takımda kıdemli olmaları, yabancı oyuncuları sindirdiği gibi, yabancı olan teknik adamın bile manevra alanını daraltıyor.

Yönetim takımın kıdemli olan bu oyunculara saygısına biz de saygı duyuyoruz. Onların da sevdikleri G.Saray'ın bu durumlara düşmesi, belki de onları da üzüyordur. Fakat bu neyi değiştirir ki? Netice ortada.

Şimdi bazıları diyebilir ki; o oyuncular bu takımı geçen yıl binbir zorlukla şampiyon yapmadı mı? Doğru. Ama ne yazık ki, futbolda kesinlikle dün yok bugün var. Mesela geçen yıl iyi performansla oynayan bir oyuncuya bu yıl, kötü oynayacağı üç maç tahammül edilir. Dödüncü maçtan sonra sert protestolar kaçınılmaz olur. Başarılı bir teknik adam düşünün. İki maçtaki hatalarıyla gelen puan kayıplarında, "istifa" sesleri ayyuka çıkar.

Geçen yıl şampiyonluğu elleriyle teslim eden F.Bahçe, bu yıl aynı hatayı yapacak diye bekleyenler yanılır. Çünkü öyle bir sürpriz ancak 100 yılda bir olur. O da geçen sene yaşandı.

Rize'de saha ağır. G.Saray'ın özellikle ikinci yarıda daha da ağırlaşan sahada ısrarla yerden kısa pas yapmaya çalışması akıllıca değildi. Fakat ileride de atılan toplar hiç değerlendirilemedi. Dış şut atılması gereken bir maçtı. Bu doğruyu bir defa yapan Ayhan'dı. O da Gerets tarafından oyundan alındı.

G.Saray yönetimi takımın anlizini ayrıntılı şekilde yapmalı. Kadroda yapılması gereken değişiklikleri teknik heyetle beraber yapmalı. Genç değerler daha fazla ön plana çıkarılmalı.

Said OKUR

07.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BATAKLIKTAN ÇIKACAĞIZ

  Çaykur Rize'de 6 puan keyfi

  Beşiktaş ‘sakat’a geldi

  Tigana: Ben sihirbaz değilim

  Vural: Beraberlik beni çok üzdü

  Yanal'ın Vestel'i şaşırtıyor

  Zafer Biryol: Galibiyeti hocamıza hediye ettik

  Nihat'a İspanya'da ikinci defa "0" puan

  Tuncay Şanlı'dan yalanlama

  Avrasya'da ilk yarışında 1. oldu

  Zaza oynadı, Hidayet seyretti

  Bozuk para soruşturması

  Kupada bugün: Sivas-Fenerbahçe

  Şahin: Plaj güreşi her yıl yapılacak

  Büyükler bu hafta F.Bahçe'ye çalıştı

  Puan kaybı rekoru


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004