Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dinlerden kötülüklere karşı işbirliği

Ülke çapında artan töre cinayetleri, şiddet, kan dâvâsı, hırsızlık, gasp, uyuşturucu kullanımı ile mücadele etmek için Hatay’da farklı dinlerin temsilcilerinin bir araya gelmesiyle ortak bir proje oluşturulacağı belirtildi. İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, yaptığı açıklamada, şiddet olayları sebebiyle toplumun hoşgörüsünü kaybedip kötülüğe doğru gittiğini söyledi.

Son yıllarda ülke çapında artan töre cinayeti, şiddet, kan dâvâsı, hırsızlık, gasp, uyuşturucu kullanımı gibi olayların sona ermesi gerektiğini kaydeden Sinanoğlu, bunun için diğer din temsilcileri ile el ele vererek ortak çalışma yapacaklarını belirtti.

Şehirde Müslüman, Hristiyan, Yahudi gibi farklı dine mensup kişilerin bir arada barışık ve mutlu şekilde yaşadığını, bunun diğer şehirlere örnek olması gerektiğini ifade eden Sinanoğlu, şöyle devam etti: “Kentimizde Ortodoks 300, Katolik 60, Yahudi 17 aile ve çok sayıda Müslüman, kavga etmeden hoşgörü ve sevgi içinde yaşıyor. Ancak ülke çapında şiddet olayları almış başını gidiyor. Buna dur demek gerekiyor. Çünkü bu olaylar yüzünden huzursuzluk ve kötülük günden güne daha da artıyor. Bu kapsamda bir proje hazırlayıp diğer din liderleri ile görüşeceğiz. Onların da katkısı ile hoşgörülü ve kötülüğün yaşanmadığı, insanların birbirine sevgi ile baktığı, huzur içinde yaşayacağı çağdaş bir ülke konumuna gelmeyi hedefliyoruz.’’

VATANDAŞ, DİN ADAMINA AÇILIYOR

Sinanoğlu, vatandaşların ibadet yerlerinde bulunan din adamlarına her türlü sıkıntısını, derdini çekinmeden anlattığına işaret ederek, ‘’Kentimizde bulunan farklı din temsilcileri ile kötülüklere karşı birlikte el ele verip mücadele edeceğiz. Cami, kilise, havra ve okullarda toplantılar yapacağız. Bugüne kadar birçok ailenin bu olaylar nedeniyle ocağının söndüğü vurgulanacak’’ diye konuştu. Sinanoğlu, farklı dinlere mensup kişilerin mutlu bir şekilde yaşadığı Hatay’da, artan şiddet olaylarına karşı başlatılacak hareketin bir örnek oluşturacağını ve bunun yurt geneline yayılmasını amaçladıklarını, medyadan da bu konuda destek alacaklarını sözlerine ekledi.

/ HATAY

09.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinlerden kötülüklere karşı işbirliği

  ÖNEMLİ BİR AÇILIM

  CHP: Sezer’in haberi var mı?

  Kıbrıs’ı masada vermeyiz

  ‘Papanın ziyareti faydalı’

  Terör zararları 3 ay içinde ödenecek

  Ortak dile ihtiyaç var

  Yargıtay: Basın gördüğünü yazar

  Ağar: İktidar, çalışmak isteyen emeklileri cezalandırıyor

  Kadir Topbaş: Trafikte çare toplu taşıma

  İstanbul’da yoğun sis

  Sigara içen memura "tecrit"

  Rapor yoksa evlilik de yok

  Öğrencilere ücretsiz çamaşırhane

  Baraj buz tuttu

  Erkek, eşinden itaat bekliyor

  Ağrısız bir doğum için düzenli egzersiz şart


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004