Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terör zararları 3 ay içinde ödenecek

‘’Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Yönetmelik’’te değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe giren değişikliğe göre, zararın tazmini için sadece valiliklere başvuruda bulunulabilecek.

Kaymakamlıklara başvuru yapılamayacak. Zararın tazmini başvurusu için öngörülen bir yıllık sürenin hesabında, olay nedeniyle yaralanma ve sakatlanma varsa, yaralının hastahaneye kabulünden çıkışına kadar geçen süre, başvuru süresinin hesaplanmasında dikkate alınmayacak. Zarar Tespit Komisyonu’nun başkan ve üyelerine, ayda altıdan fazla olmamak üzere her toplantı için 500 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda toplantı ücreti ödenecek. Bu ödemeler, damga vergisi hariç, herhangi bir kesintiye tabi tutulmayacak. Zararların tesbiti amacıyla memuriyet mahalli dışında keşfe katılan komisyon üyeleri ile bilirkişilere, 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre harcırah ödenecek. Komisyonun avukat üyesine ödenecek harcırahın tesbitinde, birinci dereceden maaş alan Devlet memuruna ödenen harcırah miktarı esas alınacak. Bu ödemeler, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak. Komisyonun başkan ve üyeleri, vasisi ya da kayyımı oldukları kişilerin zararları ile ilgili komisyon toplantılarına da katılamayacaklar. Komisyon üyeleri, bilirkişi olarak görevlendirilemeyecek.

Komisyonun giderleri, il özel idaresi bütçesinden de karşılanabilecek. Komisyon tarafından bilirkişi olarak görevlendirilen kamu görevlilerine, her başvuru dosyası için 500, diğer kişilere ise her başvuru dosyası için bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, komisyon kararı ile ödeme yapılacak. Bir başvuru dosyası için birden fazla bilirkişinin görevlendirilmesi durumunda, ödenecek bilirkişi ücreti, paylaştırılacak. Hak sahibine, zararların tazminine ilişkin sulhname tasarısını imzalamak üzere tanınan süre 20 günden 30 güne çıkarıldı.

Belirlenen zararlar, 3 ay içerisinde karşılanacak. Önceki düzenlemede süre kaydı yer almıyordu. 50 bin Yeni Türk Lirasının üzerindeki ödemeler için Bakanlık onayı gerekecek. Önceki düzenlemede bu rakam 20 bin Yeni Türk Lirası idi.

/ ANKARA

09.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinlerden kötülüklere karşı işbirliği

  ÖNEMLİ BİR AÇILIM

  CHP: Sezer’in haberi var mı?

  Kıbrıs’ı masada vermeyiz

  ‘Papanın ziyareti faydalı’

  Terör zararları 3 ay içinde ödenecek

  Ortak dile ihtiyaç var

  Yargıtay: Basın gördüğünü yazar

  Ağar: İktidar, çalışmak isteyen emeklileri cezalandırıyor

  Kadir Topbaş: Trafikte çare toplu taşıma

  İstanbul’da yoğun sis

  Sigara içen memura "tecrit"

  Rapor yoksa evlilik de yok

  Öğrencilere ücretsiz çamaşırhane

  Baraj buz tuttu

  Erkek, eşinden itaat bekliyor

  Ağrısız bir doğum için düzenli egzersiz şart


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004