Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Süleyman KÖSMENE

Bursa’da beyin fırtınası günleri -2



İzmir Demokrat Gençlik Grubuyla Bursa’da beyin fırtınası yaptığımız hafta içinde bir günümüzü teleferikle Uludağ’a ayırdık. Mihmandarımız Erdoğan Bey, bizi Uludağ’ın kar zirvelerine kadar götürdü. Bursa’ya soğuk derken, Uludağ’da zemherirle karşılaştık. Soğuğun âlâsı vardı Uludağ’da. Diz boyu kar. Kayak merkezine kadar yol açılmış, fakat yol karla kaplı. Araçlar kar üzerinde gidip geliyor. Kardan yolda iki saat kadar yürüyüş yaptık. Tefekkür ve müzakere yürüyüşü. Ağaçların dalları kardan çiçeklerle donatılmıştı. Pamuktan dallar. Hem dinlendirdi, hem tefekkür feyzi verdi. İkindi namazımızı Sarıalan’daki camide kıldık.

Program sonunda yaptığımız ankette, “Bu gün insanlığın en müzmin derdi nedir ve bu gün insanlığın en önemli şansı nedir?” sorumuza gençlerden çeşitli cevaplar aldık. Taze ve genç bir fikir fırtınası olduğu için demokrat gençliğin cevaplarını özetle veriyorum:

Sait Şenol: “Kendi memleketimiz açısından düşündüğümüzde, sözde demokrasi ile milleti uyutup gizli istibdat uygulayarak milletin hak ve vicdan hürriyetini engelleyen baykuşlar bu milletin en müzmin derdidir. İnsanlığın en büyük şansı da, Mehdi-i Azamın çağdaşı olmak ve onu tanımaktır.”

Sait Ali Arslan: “İnsanlığın en büyük derdi istibdattır. İstibdat ortadan kalkıp tüm kurum ve kuruluşlara meşveret ve demokratik anlayış hâkim olsa, her konuda büyük inkişaflar ve gelişmeler olacaktır. Bu gelişmeler sadece İslâm dünyası için değil; tüm dünya için geçerlidir. Günümüzün sorunlarına Kur’ân eczanesinden aldığı ilaçları sunan Risâle-i Nur ise insanlığın en büyük şansıdır.”

Fikret Aşkın: “Bediüzzaman der ki: ‘Kâinatta en yüksek hakikat imandır’ Kabre imanla girebilmesi insanlığın en büyük derdidir. Bu gün maddî manevî bütün problemlerin başında imansızlık gelmektedir. Bunun çözümü, sönmez ve söndürülmez olan Kur’ân’ın anlaşılmasıdır. Risâle-i Nur’a bunun için insanlığın ihtiyacı vardır. Çünkü Risâle-i Nur, Kur’ân’ın çağımıza bakan yönünü tefsir ediyor.”

Mehmet Mengençoğlu: “Nefis ve enaniyet terbiye edilmezse her zaman dert olarak insana yeter. İnsanlığın en büyük şansı da ter ü taze İslâm dini ve İslâm dininin çağdaş yorumu Risâle-i Nur’dur.”

İbrahim Demir: “İnsanlığın en müzmin derdi, baskısı altında olduğu istibdattır. Çünkü istibdadın var olduğu ortamda hiçbir gelişme olmaz. Bu gün insanlığın en büyük şansı da, Risâle-i Nur’dur. Ayrıca bu gün eskiye nazaran ilmi daha kolay ve daha çabuk öğrenebilme imkânı vardır.”

Seyfettin Şimşek: “İnsanlığın, hep pusuda bekleyen bir iman tehlikesi vardır. En müzmin derdi de cehalet, ihtilaf ve istibdattır. Cehalet ortadan kalkmalı. Çünkü cahillik varsa demokrasi gelişmez. Demokrasi gelişmezse istibdat kalkmaz. Bediüzzaman’ın şu cümlesini unutamıyorum: ‘Bir millet cehaletle hukukunu bilmezse, ehl-i hamiyeti de müstebit yapar.’”

Recep Altuk: “İnsanlığın başını ağrıtan en müzmin dert, dünya işlerine fazlaca dalmalarıdır. İnsan şükredici olmalı ve Hâlık’ını tanımalıdır. Bu dünyaya gelmek bile insana verilmiş en büyük şanstır.”

Celal Kuşin: “Günümüzde insanlığın başını en çok ağrıtan belâ ilmî istibdattır. İlim yollarında istibdadın olması en büyük tehlikedir. İnsanlığın en önemli şansı ise Risâle-i Nur’dur.”

Mehmet Niyazi Uyanık: “Kişinin kendi nefsi ve zevki peşinde koşması en büyük derdidir. İnsanın en büyük şansı da istediği takdirde iman edebilmesidir. Dünyada ne için var olduğunu bilmesi ve Risâle-i Nur’u tanımasıdır.”

Ahmet Öztürk: “İnsanlığın en büyük derdi istibdat ile özgürlüğünün kısıtlanması ve bu nedenle İslâm’ın ve inancının gereğini yerine getirememesidir. İnsanlığın en büyük şansı da Risâle-i Nur’dur. Çünkü çok büyük bir hazinedir. Bu hazineden küçük bir pay bile almak, çok büyük bir kazançtır.”

Mustafa Ali Taşpınar: “İnsanlığın en büyük derdi dünya hırsı ve bu nedenle ahiretini düşünememesidir. Böyle dünya hırsının arttığı bir asırda Risâle-i Nur’u tanımak da en büyük şanstır.”

Ahmet Meşhut Yalçın: “İnsanlığın en büyük derdi ölüm ve idam-ı ebedî korkusudur. Çünkü kimse ölmek istemiyor. Firak ve zevalden gelen korku ise ölümden beterdir. Allah her zamanda bir şans yaratır ve beşere hediye eder. Bu zamanın şansı da Risâle-i Nur’dur. Ümitvârız ki istikbalde en yüksek gür sada İslâm’ın sadası olacaktır.”

Ahmet Çelik: “İnsanların imanlarının tehlikede olması en büyük dertleridir. Çare ise Risâle-i Nur’da vardır.”

Nurullah Kösmene: “En büyük dert kalabalık yığınların birbirini etkilemesi ve gerçeklerin bu nedenle gizlenmesidir. Günümüzün en büyük şansı da iletişimdir. İletişim çağındayız ve bu gün herkes iman hakikatlerini tebliğ edecek fırsatlarla doludur.”

Hayrettin Argın: “İstibdat zihniyeti en büyük belâdır. Bediüzzaman ise insanlığın şansıdır.”

08.02.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (07.02.2007) - Bursa'da beyin fırtınası günleri-1

  (06.02.2007) - Kısa kısa

  (05.02.2007) - Kısa kısa

  (04.02.2007) - İhlâs ve uhuvvet üzerine

  (03.02.2007) - Kısa kısa

  (02.02.2007) - Evrâd-ı Bahâiye üzerine

  (01.02.2007) - Ruh üzerine

  (30.01.2007) - Amel-i talih ve amel-i uhrevî

  (29.01.2007) - Bediüzzaman'a göre din ve milliyet

  (28.01.2007) - Her duâ için hayırlı bir netice vardır

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004