Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

İlkeli gazete



38. yılın arefesindeyiz. Yeni Asya, yayın hayatı boyuncu ilke edindiği tavizsiz istikrar çizgisini kısıtlı imkânlar ve zor şartlara rağmen sürdürmekte kararlı. Bediüzzaman’ın “En kati fazilet odur ki, düşmanları dahi o faziletin tasdikine şehadet etsin” ifadelerinde yerini bulan mânâdan hareketle, Yeni Asya demokrat tavrı, dik duruşu, tavizsiz çizgisi ve sivil oluşuyla sevenleri kadar, ona mesafeli duranlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

Bu anlayışın örnekleri zaman zaman röportaj ve iktibaslarımıza yansıyor. İşte bazı medya mensubu ve aydınların görüşleri:

ALPER GÖRMÜŞ:

Benim için Yeni Asya gazetesi, solcular ve büyük medya da dahil olmak üzere hepsinden daha sivil. Sivil iddiasıyla çıkan Radikal gazetesi bile çok ilginç şeyler yapabiliyor.

Yeni Asya gazetesinin AB konusundaki tavrı ilgimi çekiyor. AB konusunda en az “ama” diyenlerden... Aktüel dergisinde çalışırken, okuyuculara, ‘Şaşıracaksınız, ama AB konusunda en açık desteği veren gazete Yeni Asya’ demiştim. Bu yazımdan sonra çok sayıda “Allah Allah nasıl olur” diye birçok mesaj geldi. İnsanların kafasında farklı ve doğru olmayan bir imajı var. Yeni Asya gazetesi sivillik ve AB konusunda ilkeli bir tutum izliyor.

HÜSNÜ MAHALLİ:

Kendi mantığı içinde, kendi siyasal ve sosyal anlayışı çerçevesinde kararlı bir şekilde yayın hayatına devam ettiğini düşünüyorum. Sınırlı imkânlarla gazetecilik yaptığını ve bunun karşısında taviz vermediğini biliyorum.

MEHMET ALTAN:

Demokratikleşme yolunda ısrarlı takibini sürdüren Yeni Asya gazetesinin bu süreçteki önemini vurgulamak isterim.

AHMET TAŞGETİREN:

İslâmî camiada önemli bir yeri olan Yeni Asya gazetesi 37 yıllık geçmişiyle de basın camiasında duyarlı bir geleneği temsil etmektedir. Türkiye’de demokrasinin zaafa uğradığı, nefes almanın zorlaştığı dönemlerde ciddî bedeller ödemiştir. Bunun yanında Risale-i Nur çizgisini de yansıtması bakımından önemli bir misyona sahip olduğunu düşünüyorum.

ERGUN BABAHAN:

Düzenli izlediğim bir gazete değil. Gazetelerin kendinden olmayan farklı kesimlerin uğradıkları haksızlıklara yer vermesini ve acılarını paylaşması gerekliliğini savunuyorum. Yaşadığımız Hrant Dink cinayeti sonrasında Yeni Asya’nın takındığı tavır sağduyulu olduğunu göstermiştir.

HÜSEYİN HATEMİ:

Yeni Asya gazetesi ciddî, üç kâğıtçılıktan uzak, inançlarından taviz vermeyen bir gazetecilik örneği gösteriyor. Bu da Yeni Asya’yı pek çok gazetenin sahip olduğu maddî kazançtan, şöhretten uzak tutuyor. Gazetenin bazı görüşlerine katılmasam bile inanç ve ilkelerinden taviz vermemesi takdire şayandır. Burada Yeni Asya gazetesinde belli bir dönem yazarlık yaptığımı da belirtmek isterim.

MAHİR KAYNAK:

Dinî bir akımın temsilcisi olarak görüyorum. Türkiye’de İslâmın doğru yorumlanması anlamında önemli katkılar sağladığını biliyorum. Din ilimleriyle fen ilimlerini birleştirmesi noktasında önemli bir geleneğe sahip olduğunu düşünüyorum.

KÜRŞAT BUMİN:

(Yeni Şafak’taki 24 Ocak tarihli yazısından) Önümde Yeni Asya’nın manşeti duruyor. Bu gazetenin adını özellikle anıyorum, çünkü kendisi “muhafazakârlığına” kimsenin dil uzatamayacağı, (...) “millî ve dinî” değerlere ciddî olarak sahip çıkan bir yayın. “301’i kaldırın tuzağı bozun” diyor gazete. Evet “tuzağı bozmak” lâzım. Ancak 301’in sadece şeklen kaldırılmasıyla değil; onu oluşturan zihniyetin bozulmasıyla tabiî ki...

***

Kızıltepe işadamlarıyla Suriye’de

Gazetemizin ekonomi editörü Ümit Kızıltepe, Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin (ASKON) 2-6 Şubat 2007 tarihleri arasında düzenlediği Suriye iş gezisine katıldı. İşadamlarından oluşan heyet, gezinin ikinci günü Halep Konsolosluğunu ziyaret edip, Halep Sanayi ve Ticaret Odasında iş görüşmesinde bulundu. Yeni kurulan sanayi bölgesini de gezen heyet daha sonra, Halep Uluslararası Hazır Elbise, İplik ve Kumaş Fuarına katıldı. Emeviye Camii başta olmak üzere Halep ve Şam’daki tarihî yerler ve türbelerin de ziyaret edileceği gezi dönüşü, Kızıltepe izlenimlerini bizlerle paylaşacak.

***

Fırsat kaçmadı

1 Şubat tarihinde kupon neşrine başladığımız Rüya Ansiklopedisi için fırsat kaçmadı. Kampanyadan geç haberi olan ya da herhangi bir sebeple gazetemize ulaşamayanlar, kupon yayını bitiminde yayınlanacak yedek kuponları biriktirerek bu orijinal esere sahip olabilecekler. Kültür hizmetimiz sürprizlerle devam edecek.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

05.02.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.01.2007) - Kampanyada son hafta

  (22.01.2007) - Aydınlar konuşuyor

  (15.01.2007) - İşaratü’l-İ’câz: Örnek bir tefsir

  (08.01.2007) - Yeni hediyemiz: Rüya Ansiklopedisi

  (01.01.2007) - Bayram ve Uhuvvet

  (25.12.2006) - Okuyucu desteği

  (18.12.2006) - 28 Şubat hukuku

  (11.12.2006) - Medya ve Yeni Asya

  (04.12.2006) - Muhabbet kervanı

  (27.11.2006) - Fikir gazetesi

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004